Leden Trimclub halen herinneringen op: ‘Op het hoogtepunt stoppen’

Algemeen
Trimclub Enkhuizen nog één keer bij elkaar, net voordat de laatste coronamaatregelen van kracht werden.
Trimclub Enkhuizen nog één keer bij elkaar, net voordat de laatste coronamaatregelen van kracht werden. Foto: Carole Modderman

ENKHUIZEN - Nog één keer kwamen ze bij elkaar. De leden van de Enkhuizer Trimclub hebben er een jaar op moeten wachten, vanwege de coronapandemie, maar eindelijk heeft de trimclub haar 50-jarig bestaan kunnen vieren. Met de feestelijke viering is ook de club definitief opgeheven.

Trimclub Enkhuizen: nog één keer bij elkaar

In plaats van hard te lopen door het Wilhelminaplantsoen en oefeningen doen op het Enkhuizerzand werd er stilgestaan bij het feit dat de club vijftig jaar lang met veel inspanning en met evenveel plezier iedere zaterdagochtend gezond bezig was in de buitenlucht, vertelt lid Máire. “Zowel leden van het eerste uur als vele van de trainers die de leden zo goed door de jaren heen hebben begeleid, waren aanwezig. Heel veel goede herinneringen werden opgehaald aan een fijne club. Nu er besloten is om na vijftig jaar te stoppen zullen veel leden de club wel missen.”

Trimclub: sociale club

De meeste leden kwamen uit Enkhuizen, enkele mensen kwamen uit de Streek, Venhuizen en Andijk. Opgericht op 28 november 1970 werd er iedere zaterdagochtend van negen tot tien uur gesport. Máire: “Er is maar één keer niet gesport in vijftig jaar... Het zal heel slecht weer geweest zijn.” En herinneringen ophalend: “Wat het heel aantrekkelijk maakte, was dat je altijd wist dat de groep er zou zijn. Er was geen gedoe met afspreken of afbellen. We waren geen strenge club, maar juist heel sociaal.”

Sporten tot op hoge leeftijd

Leden en oud-leden kwamen onlangs nog één keer bij elkaar samen eten en een rondvaarttocht te maken door Enkhuizen. “Veel leden zijn toch al dik in de 70 en 80 jaar. We wilden op het hoogtepunt stoppen. Dat heb ik altijd heel bijzonder gevonden. Als een van de jongste leden was het heel inspirerend om mensen van in de 80 te zien rondrennen. Voor mij geeft het maar weer aan hoe belangrijk het is om tot op hoge leeftijd actief te zijn en in beweging te blijven.”