Always Forward (zat) Hoorn behaalt periodekampioenschap

Vreugde in de kleedkamer na het behalen van het periodekampioenschap.
Vreugde in de kleedkamer na het behalen van het periodekampioenschap. Foto: aangeleverd

HOORN - Forward (zat) 1 heeft afgelopen zaterdag in de vierde klasse A het kampioenschap van de eerste periode in de wacht gesleept. In de thuiswedstrijd tegen DZS uit Wijdewormer behaalde de ploeg een 3 - 1 zege, waardoor de voorsprong op naaste belager Kolping Boys intact bleef. AFZA is nu met betrekking tot promotie naar de derde klasse verzekerd van minstens het spelen van nacompetitiewedstrijden.

De Zilveren Schapen lieten zich allerminst gemakkelijk naar de slachtbank leiden. De ploeg maakte zijn hoge positie op de ranglijst meer dan waar en ontpopte zich (met De Foresters) als de lastigste tegenstander van Forward tot nu toe in de competitie. Gedurende lange tijd was de overwinning geenszins zeker.

In de openingsfase van de wedstrijd zag het er nog niet naar uit dat Forward een moeilijke middag zou beleven. Al in de zesde minuut opende Forward de score met een prachtige kopbal van Jan-Jaap Schaper uit een even prachtige voorzet van rechts van Kevin van Gasteren (1 - 0). Kevin gebruikte in de 41e minuut een corner voor zijn tweede assist. Ditmaal was het Stefan Schipper die doeltreffend inkopte (2 - 0). De buffer die dit doelpunt teweegbracht ging enkele minuten later weer verloren: een DSZ-spits bracht met een volley in de uiterste hoek de ruststand (2 - 1) op het scorebord.

In de tweede helft was de bal lange tijd voornamelijk op de Forward-speelhelft te vinden. Het offensief van de bezoekers leverde echter wel dreiging, maar geen heel grote kansen op. In de 74e minuut scoorde Kevin Forwards derde treffer, nadat een verdediger zich verkeken had op zowel een doorkopbal van Stefan als de snelheid van Kevin (3 - 1).