Oudste en jongste bewoner leggen stenen nieuwe Gezinspaviljoen

Algemeen
Bewoners mevrouw Groot en mevrouw Mol legden samen de eerste stenen van het nieuwe Gezinspaviljoen
Bewoners mevrouw Groot en mevrouw Mol legden samen de eerste stenen van het nieuwe Gezinspaviljoen Foto: aangeleverd

BOVENKARSPEL - De eerste steenlegging vond 15 juli plaats voor de nieuwbouw van het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel. Onder het toeziend oog van medebewoners, medewerkers van Omring en andere genodigden legden de oudste bewoonster mevrouw Groot (99 jaar) samen de jongste bewoonster mevrouw Mol (30 jaar) de eerste stenen van de nieuwe Omringlocatie.

Een feestelijke dag voor alle betrokkenen, waaronder ook Fame Planontwikkeling en bouwbedrijf Wit Wognum. Omwonenden van het Gezinspaviljoen werden ’s morgens getrakteerd op gebak en de bouwers van Wit Wognum kregen bij de lunch een broodje kroket. Na de steenlegging was er in het nabijgelegen verenigingsgebouw een borrel en een hapje.

Gezinspaviljoen

Het nieuwe Gezinspaviljoen met 48 appartementen wordt gebouwd op de plek waar het oude Gezinspaviljoen eerst stond. Dat gebouw was ruim 60 jaar oud en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. De sloop van dit pand vond in januari plaats en kort erna werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw. De bewoners van het Gezinspaviljoen wonen sinds november vorig jaar tijdelijk in het oorspronkelijke Sorghvliet in Andijk. In het tweede kwartaal van 2022 kunnen de bewoners hun intrek nemen in het nieuwe Gezinspaviljoen.

Woonwensen en zorgbehoefte

Het Gezinspaviljoen is voor mensen met een intensieve zorgvraag (onder andere mensen met dementie). Dit betekent een beschermde woonvorm met 24 uur en 7 dagen in de week professionele zorg dichtbij. Het wordt een volwaardig woonconcept met tweekamerappartementen met eigen badkamer en keuken. Dit wordt aangevuld met een sociale leefomgeving voor ontmoeting, activiteiten en welbevinden. Door deze manier van wonen, kunnen bewoners zoveel mogelijk hun eigen keuzes blijven maken. Het idee is ook dat kwetsbare ouderen en hun partner en familie onderdeel blijven uitmaken van de gemeenschap, betrokken blijven bij de activiteiten die in het dorp plaatsvinden en in staat worden gesteld andere dorpsgenoten te blijven ontmoeten.