Snoekinstructiedag voor jeugdvissers in Wervershoof

Algemeen
Wie vangt de mooiste snoek?
Wie vangt de mooiste snoek? Foto: aangeleverd

REGIO - De regio Noord-Holland van de Snoekstudiegroep Nederland-België verzorgt zondag 17 oktober samen met hsv Willem Barendsz een snoekinstructiedag voor de jeugd van acht tot vijftien jaar. De deelnemers verzamelen die ochtend om 10.15 uur bij café-restaurant De Welkomst, Onderdijk 117 in Wervershoof.

Om 10.45 uur wordt een presentatie gegeven over het vissen op snoek en hoe je verantwoord met de snoek om kunt gaan. Na een glaasje frisdrank worden de meegebrachte hengelspullen van de deelnemers nagekeken en waar nodig verbeterd (een hengel is altijd te leen). Na een warme versnapering gaan de jeugdvissers in groepjes van vijf rond 11.45 uur samen met begeleiders de polder in om te proberen een snoek te vangen. Om 15.30 uur wordt iedereen weer terug verwacht in De Welkomst en dan volgt de prijsuitreiking. Voor de jeugdvisser met de mooiste vangst ligt een leuke prijs klaar.  

De deelnemers dienen in het bezit te zijn van een (jeugd)VISpas 2021. Aanmelden kan bij Edgar Snoek: edgar@snoekstudiegroep.nl of telefonisch via 0223-533035 (liefst in de avonduren).