Groot onderhoud Westerhavensluisbrug in Medemblik

Algemeen
De sluis gaat binnenkort dicht. Houd er rekening mee...
De sluis gaat binnenkort dicht. Houd er rekening mee... (Foto: Tiny Zandstra)

De Westerhavensluisbrug is verouderd. Er zijn vaak storingen en het verkeer is zwaarder geworden dan vijftig jaar geleden. Daarom voert de gemeente groot onderhoud uit. 

Het doel is om de brug met sluis te renoveren zodat deze weer jaren mee kan. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is het nodig de sluis en de brug volledig af te sluiten voor de scheepvaart (vanaf 6 december) en het wegverkeer (vanaf 10 januari). Deze wordt dan helemaal droog gelegd. De werkzaamheden van Westerhavensluis starten op maandag 6 december 2021 en duren tot uiterlijk maandag 21 maart 2022.

De renovatiewerkzaamheden aan de Westerhavenbrug worden uitgevoerd vanaf maandag 10 januari 2022 en duren tot uiterlijk maandag 21 maart 2022. De brug is deze periode volledig afgesloten voor het wegverkeer. Het gaat om renovatiewerkzaamheden aan de sluis en de brug. Zo wordt het betonwerk van de kolken hersteld en worden de sluisdeuren vervangen. Verder wordt de brug gestraald en gecoat en het brugdek verbreed voor voetgangers. Tenslotte zullen de elektrotechnische en besturingsinstallatie van de Westerhavensluisbrug worden vernieuwd.

De werkzaamheden veroorzaken wat overlast: de reistijd kan langer worden door omrijden en de route van de bus wordt aangepast. Dit is ook te vinden via www.connexxion.nl/nl/reisinformatie/actuele-reisinformatie

Middels borden wordt de omleiding op tijd aangegeven.

Vragen? Stuur een e-mail naar westerhavenbrug@medemblik.nl of bel 0229-856000.

Afbeelding