Purmerend rouwt om doodgereden Roos (28)

Algemeen
De door velen zo geliefde medewerkster van Effe Anders.
De door velen zo geliefde medewerkster van Effe Anders. (Foto: Facebook)

PURMEREND - Hoe bizar kan het noodlot zijn! Luttele dagen na het overlijden van grondlegger en oprichter van Eterij Effe Anders, Symon Bakker (62) , werden de medewerkers van het bekende restaurant van Nick en Barry Bakker verdoofd door het bericht dat hun pas 28-jarige collega Roshita (Roos) op de Burg. D. Kooimanweg door een 20-jarige bestuurder is doodgereden. 

Na overlijden Symon Bakker moeten collega’s Effe Anders nu hun collega Roos missen

“Een prachtig mens”. Zo omschrijven nabestaanden hun alom geliefde dochter, zusje en vriendin. Purmerend rouwt met recht om het overlijden van Roos voor wie onmiddellijk na het bekend worden van het vreselijke bericht een inzamelingsactie op touw is gezet, om de uitvaart van aanstaande woensdag te bekostigen. Inmiddels is er ongeveer 9.000 euro binnen gekomen. De Purmerendse van wie enkele weken geleden haar opa overleed, blijkt geen overlijdensverzekering te hebben. Dat er nu bijna 9.000 euro binnen is bewijst dat Roos door velen enorm geliefd was.

De 20-jarige dader en twee inzittenden vluchtten onmiddellijk na het fatale ongeluk. Naderhand meldden de inzittenden zich bij de politie en werd de dader alsnog opgepakt. Dat de klap keihard moet zijn geweest staat als een paal boven water. Dat blijkt uit de schade van de auto en het feit dat de fiets van Roos in drie stukken was gebroken. Het onderzoek gaat verder.

“Het is helaas waar”, was het korte maar alleszeggende antwoord van Nick Bakker op de vraag of het waar was dat Roos een van de collega’s in het restaurant was.     

Getuige de schade aan de auto moet de klap enorm zijn geweest.