Boek 100-jaar Stedelijk Orkest in de maak

Algemeen
Johan Rondaij (links) en Jan Kroese bekijken de eerste drukproeven.
Johan Rondaij (links) en Jan Kroese bekijken de eerste drukproeven. (Foto: Els Broers)

PURMEREND - Stedelijk Orkest bestuurslid Johan Rondaij en Jan Kroese kijken in drukkerij Rijser goedkeurend naar de eerste drukproeven van het boek ‘Honderd jaar toonaangevend’.  Kroese schreef het boek op verzoek van het bestuur van Stedelijk Orkest naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van het orkest op 1 januari 2022. 

Het boek gaat honderd pagina’s tellen en geeft een beeld van Stedelijk Orkest, zonder dat het een traditioneel geschiedenisboek is. “Natuurlijk is er naar het verleden gekeken, maar het moest vooral een boek worden over Stedelijk Orkest en de rol die het speelde in de Purmerendse gemeenschap”,  aldus Kroese.  

Wouter van Waardt, voormalig bestuurslid en in het productieproces nauw betrokken, is nu al tevreden over het eindresultaat. “Het wordt een boek waar we als Stedelijk trots op mogen zijn.” Annet Rijser: “We zijn een echte Purmerendse drukkerij en vinden het dus ontzettend leuk om dit boek van een echte Purmerendse vereniging vorm te geven en te drukken.’”

Het eerste exemplaar van ‘Honderd jaar toonaangevend’ zal worden uitgereikt aan burgemeester Don Bijl na afloop van het Nieuwjaarsconcert van Stedelijk Orkest in Theater de Purmaryn op 2 januari. Het boek zal ook op enkele plekken in Purmerend te koop zijn.