Gemeente Heerhugowaard deelt Mantelzorgcomplimenten uit

Algemeen
Bent u het afgelopen jaar mantelzorger geweest? Dan maakt u aanspraak op het Mantelzorgcompliment.
Bent u het afgelopen jaar mantelzorger geweest? Dan maakt u aanspraak op het Mantelzorgcompliment. (Foto: Angeline Swinkels)

HEERHUGOWAARD - Net als vorig jaar kunnen zorgvragers uit Heerhugowaard dit jaar eenmalig 200 euro aanvragen voor hun mantelzorger. Dit ‘Mantelzorgcompliment’ is een blijk van waardering van de gemeente Heerhugowaard voor de goede zorgen. Het bedrag wordt per aanvrager eenmaal uitgekeerd. 

De aanvraag voor het Mantelzorgcompliment 2021 kan ingediend worden van 1 november tot en met 31 december 2021. De zorgvrager moet per 1 november woonachtig zijn in Heerhugowaard. Het Mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers vanaf 18 jaar die in 2021 langdurig en intensief - minimaal acht uur per week en gedurende zes aaneengesloten maanden - een familielid, partner, vriend of kennis verzorgen of verzorgd hebben in Heerhugowaard. Degene die de zorg ontvangt, woont zelfstandig, in een aanleunwoning of via begeleid wonen (dus niet in een verpleeg- of zorginstelling).

Drie mogelijkheden

Bewoners die vorig jaar een compliment toegekend hebben gekregen voor de eerste of de tweede keer, ontvangen automatisch een brief waarin de gegevens van de mantelzorger ingevuld moeten worden, waarna deze ondertekend opgestuurd kan worden. Als er wel iets veranderd is, dan moet een nieuwe aanvraag ingediend worden. Bewoners die de voorgaande drie jaar een compliment toegekend hebben gekregen, ontvangen ook automatisch een brief met daarbij het aanvraagformulier 2021 wat opnieuw ingevuld moet worden, voorzien van de actuele bewijsstukken. Bewoners die nog geen compliment toegekend hebben gekregen, kunnen een nieuwe aanvraag indienen met de actuele bewijsstukken.

Aanvragen voor 31 december

Vanaf 1 november is het nieuwe aanvraagformulier te vinden op www.hetsociaalplein.nl en www.methhw.nl. Er zijn ook nieuwe aanvraagformulieren te verkrijgen bij het gemeentehuis, in wijkcentra de Zon en de Horst en bij de huisartsen. De aanvraag voor het mantelzorgcompliment moet uiterlijk 31 december 2021 binnen zijn. Houd rekening met de drukte rond de kerstperiode. Aanvragen die later binnenkomen kunnen helaas niet meer in behandeling worden genomen.

Meer weten? Mail naar mantelzorgcompliment@methhw.nl of bel 088-8876971.