Stichting Historisch Heerhugowaard presenteert wandelbrochure

Algemeen
Enkele foto's uit de brochure.
Enkele foto's uit de brochure. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Oktober is voor de donateurs en andere belangstellenden van de Stichting Historisch Heerhugowaard al jaren een speciale maand, waarin een bijeenkomst wordt georganiseerd met een lezing, muziek en gezellig samenzijn. Door de pandemie gaat deze middag dit jaar, net als vorig jaar, niet door, maar de stichting heeft gezocht naar een alternatief om toch van zich te laten horen.

Dat alternatief is de brochure ‘Wandelen door het oude centrum van Heerhugowaard’ geworden, met daarin een wandeling door het oude Centrum van Heerhugowaard. In deze wandeling, van ongeveer twee kilometer, worden negentien plaatsen beschreven, met mooie foto’s en een stukje geschiedenis. Zo kan ieder in zijn eigen tijd en vrij van grote groepen genieten van het oude Heerhugowaard. Het is eventueel ook mogelijk om deze wandeling te fietsen. 

Bij de Overhaal van 2021, die eind oktober weer zal verschijnen, wordt de brochure meegeleverd. “We zullen ervoor zorgen dat alle donateurs de nieuwe Overhaal van 2021 en de brochure keurig netjes in de brievenbus krijgen”, vertelt Gemma Groot, voorzitter van Stichting Historisch Heerhugowaard. “Andere belangstellenden kunnen de brochure aanvragen via gemmahiep@hotmail.com. Vergeet dan niet uw gegevens erbij te vermelden.”

Afgelopen januari is een van de oprichters van Historisch Heerhugowaard en tevens bestuurslid Jan de Vries overleden. Gemma: “Als bestuur prijzen we ons gelukkig dat we inmiddels twee nieuwe bestuursleden hebben kunnen begroeten: Mart Kuiper en Peter Mul. Altijd goed om weer nieuwe gezichten met nieuwe ideeën in ons bestuur te verwelkomen.”

Meeschrijvers gezocht

Dit jaar is de Overhaal, inmiddels al de zeventiende uitgave, weer voorzien van veel verhalen en mooie foto’s. Gemma: “Het is een zeer afwisselend jaarboek geworden. Als u ze alle zeventien in het bezit hebt, heeft u toegang tot veel wetenswaardigheden over Heerhugowaard en zijn inwoners. Er zijn diverse vaste schrijvers die hun artikelen aanleveren. Bijvoorbeeld Henk Komen, van de boerderijboeken. Ed Dekker, journalist, en schrijver van het boek over Veenhuizen. Siem Bakker, een man die de archieven in duikt en altijd weer met mooie verhalen aankomt. Maar, we kunnen altijd nog meer meeschrijvers en verhaalvertellers gebruiken. We zijn heel blij als we weer nieuwe mensen bereid vinden om hun verhaal te vertellen. Ook blijkt dan dat ze vaak in het bezit zijn van authentieke foto’s uit hun eigen fotoboeken. Het mogen gerust recente verhalen zijn. Jeugdherinneringen, herinneringen aan de wijk of aan de nieuwe wijk waarin men is komen wonen. U kunt ons natuurlijk ook altijd blijven volgen op www.historischheerhugowaard.com.”