Zaalvoetbal: kleine verschillen tijdens eerste ronde bekercompetitie

Zaalvoetbal.
Zaalvoetbal. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Een hoop spannende wedstrijden en twee keer een strafschoppenserie; op de eerste speelavond van de Banosol-bekercompetitie viel er voor de neutrale toeschouwer genoeg te beleven.

Reyez! en De Heertjes 3/Hot & Tot Watches trapten de avond af en was het de laatstgenoemde ploeg die in de dertiende minuut de voorsprong pakte via een goal van Marc Roeleveld. Het antwoord van Reyez! liet echter niet al te lang op zich wachten en vier minuten later was de stand dan ook gelijk dankzij Koen van der Meer. Tien minuten voor tijd schoot Willem de Krijger Reyez! voor het eerst op voorsprong en vlak voor tijd werd de zege veiliggesteld door Bart Ruisch; 3-1. De eerste strafschoppenserie was een feit nadat het duel tussen 4FUN en Gofilex onbeslist eindigde. 4FUN leek dit duel voor het grootste gedeelte in handen te hebben, maar kon de zege toch niet over de streep strekken in de reguliere speeltijd. Nadat het eerder al via twee goals van Pepijn Koops een 2-0 voorsprong nam kwam het later in het duel ook op 3-1 dankzij Maarten Boeren. Gofilex gaf zich echter niet gewonnen en zou langszij komen na twee doelpunten van Kay Besseling. Doordat het de pingels beter nam zou Gofilex zich zelfs nog plaatsen voor de volgende ronde.

Energy Trust had tegen Chelsea lang een comfortabele voorsprong in handen, maar moest in de slotfase toch nog oppassen. Na een kwartier stond een 3-0 voorsprong op het bord voor Energy Trust en leek de ploeg op weg naar een gemakkelijke overwinning. Tony Kaag wist in de laatste acht minuten van dit duel echter nog twee keer te scoren namens Chelsea en bracht zijn ploeg zo dus een stuk dichter. Meer zat er echt niet in voor Chelsea, dat zo dus een vroege exit kent. Joris Dekker Bouw kende geen problemen met het een klasse lager spelende Glazenwassers en reinigingsbedrijf R. de Hond & zn. en is zo verzekerd van een plek in de volgende ronde; 5-1. Zonneveld Elektro en Kieskeurig maakten er ook een mooie strijd van, maar het was uiteindelijk Zonnveld Elektro dat aan het langste eind zou trekken na een late goal van Eliseo Cardenas. Doelpunten bleven aanvankelijk lang uit in dit duel, pas in de achttiende minuut werd de ban gebroken door Cardenas. Hierna vielen de goals echter als rijpe appels van de boom, want binnen twee minuten wisten beide ploegen het net te vinden. Vijf minuten voor tijd leek Joost Admiraal voor de beslissing te zorgen door de 3-1 te maken, maar twee vlugge goals van Arjan Bouwes beslisten anders. Het leek er op dat de beslissing vanaf de stip moest gaan komen, maar de tweede goal van Cardenas hielp Zonneveld Elektro in extremis nog aan de overwinning; 4-3.

De op een na ruimste overwinning op de eerste speelavond werd geboekt door K&A Transportbedrijf, dat met 2-5 te sterk was voor Harm & Es Woningstoffering. Nadat Muhaned Almafradji in de zevende minuut K&A Transportbedrijf aan de leiding bracht heeft de ploeg in het verloop van de wedstrijd altijd een voorsprong in handen gehad, al kwam Harm & Es Woningstoffering tot twee keer toe nog wel dichtbij (1-2 en 2-3). Het verzet werd in de laatste minuten echter door nog twee goals definitief gebroken en was Almafradji met twee goals de topscorer aan de kant van K&A Transportbedrijf. Schildersbedrijf Mol en debestevergelijkssites.nl bewaarden het beste voor het einde, maar spannend was het eigenlijk altijd. Doelpunten leken er lange tijd echter niet in te zitten, maar in de 23e minuut was het dan toch voor het eerst raak dankzij Lars Ligthart. Emre Bahar wist debestevergelijkssites.nl in de wedstijd te houden, maar slechts een minuut later keek zijn ploeg opnieuw tegen een achterstand aan nadat wederom Lighhart het net wist te vinden. Een eigen goal van Don van Sermondt zorgde ervoor dat penalty’s de doorslag moesten geven en hierin bleek debestevergelijkssites.nl uiteindelijk de sterkte te zijn. De wedstrijd tussen De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. en New Basic leek ook op strafschoppen uit te draaien, maar hier werd de zege vlak voor tijd toch nog binnen gesleept. Een vroege goal van Emiel Eppinga betekende 1-0 voor De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v., dat New Basis langszij zag komen dankzij Wesley Hoedt. Het leek erop dat beide ploegen hierna hun kruit verschoten hadden, maar een late goal van Bram Barhorst bracht De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. toch nog een ronde verder; 2-1.

Visser helpt Autobedrijf John Visser aan probleemloze bekeravond

In tegenstelling tot de avond ervoor waren er wat meer afgetekende overwinningen, maar uiteindelijk bleef het ook op de tweede speelavond van de Banosol-bekercompetitie in veel wedstrijden lang spannend. Rijkspolder / Steakhouse Marrakech plaatste zich als eerst voor het een plek in de volgende ronde, al liet het in de slotfase NVDB nog wel dichtbij komen. Twee goals van Mounir El Fakiri betekenden een 2-0 voorsprong voor Rijkspolder / Steakhouse Marrakech, dat de zege wel binnen leek te hebben. Dave de Lange deed echter vrij snel na de 2-0 wat terug namens NVDB, maar de reactie van El Fakiri liet ook niet lang op zicht wachten. In de voorlaatste minuut bracht Mike van Kemenade de spanning nog helemaal terug, maar na balverlies van NVDB op de helft van de tegenstander kon Sofyan Ait Kassi zo doorlopen naar de lege goal en de eindstand op 4-2 bepalen. Stuijt Infra GWW liet de zege uit handen glippen tegen Bouwbedrijf Bert Groot en moest na een lange reeks strafschoppen zelf nog het onderspit delven. Erik Knijn hielp met twee goals Stuijt Infra GWW aan een 2-0 voorsprong, maar moest toezien hoe Bouwbedrijf Bert Groot zich terug knokte in dit duel en dankzij twee treffers van Robin Wezepoel een strafschoppenserie uit het vuur sleepte. Beide ploegen bleven lang foutloos vanaf de stip, maar uiteindelijk werd die ene misser Stuijt Infra GWW toch nog fataal.

Café Muizenvreugd en Jos Kamp Assurantiën hielden elkaar lang in evenwicht en in dit duel zou de eerste treffer dan ook bepalend zijn. Uiteindelijk werd die goal in de achttiende minuut namens Café Muizenvreugd gemaakt door Carlo Olijhoek, al kon zijn ploeg hierna niet echt door drukken. Jos Kamp Assurantiën bleef zo in de wedstrijd, maar liet een aantal kansen op de gelijkmaker onbenut. Dit kwam de ploeg in de slotfase uiteindelijk duur te staan, want dankzij late goals van Joost Melten en Olijhoek kwam er toch nog een geflatteerde 3-0 eindstand op het scorebord. Banosol kende minder moeite met EV Wonen Makelaardij 2, al kwam de ploeg in de zesde minuut nog wel op een 0-1 achterstand na een treffer van Peter Aangeenbrug. Het herstel van Banosol volgde echter al snel en tien minuten later had de ploeg al een 3-1 voorsprong in handen. In het vervolg van dit duel ging de ploeg op jacht naar nog meer treffer en die kwamen er ook. Uiteindelijk zou dit resulteren in een 7-1 overwinning en een plek in de tweede ronde. Nog gemakkelijker verging het Autobedrijf John Visser, dat tegen Renses Automobielbedrijven ook nog in de slotfase gas bleef geven. Max Visser opende in de vierde minuut de score, maar Renses Automobielbedrijven kwam snel op gelijke hoogte via Jordy van Eekelen. Meer zat er echter niet in het vat voor Renses Automobielbedrijven, dat in het vervolg van de wedstrijd een zware nederlaag moest incasseren. In de twaalfde minuut was de stand al 4-1 in het voordeel van Autobedrijf John Visser, dat de laatste vijf goals in de laatste zeven minuten zou maken. Visser was met vier goals van grote waarde voor zijn ploeg in de uiteindelijke 9-1 overwinning.

Na twee eenzijdige wedstrijden volgden twee gelijk opgaande wedstrijden die allebei vanaf de stip beslist werden. Allereerst namen L’Arcade en AKD Adviesgroep het tegen elkaar op en waren de doelpunten in de dertig minuten durende wedstrijd schaars. Pas in de 26e minuut kon de eerste treffer genoteerd worden en die werd namens L’Arcade gemaakt door Frank v.d. Lans. De tweede en tevens laatste goal van dit duel volgde slechts een minuut later en nu was Theo Wijnker de doelpuntenmaker. Deze 1-1 eindstand betekende dus penalty’s en die werden uiteindelijk beter genomen door AKD Adviesgroep. Er werd wat meer gescoord in het duel tussen VHC Jongens B.V. en EV Wonen Makelaardij 1, maar ook hier eindigde de wedstrijd aanvankelijk onbeslist. Dion Bestevaar zorgde voor de openingstreffer, maar dankzij Jeroen Kossen kwam VHC Jongens B.V. weer op gelijke hoogte. Dion Vos was vervolgens verantwoordelijk voor de enige voorsprong van VHC Jongens B.V., maar het bleek niet voldoende voor de overwinning. Bestevaar tekende namelijk voor de 2-2 en bezorgde zijn ploeg zo een kans vanaf de stip. Deze kans werd echter niet verzilverd en zo was het VHC Jongens B.V. dat door zou bekeren. In de laatste wedstijd liet Loogman Carwash Heerhugowaard TOP kansloos en ging het zo simpel door naar de volgende ronde. In minuut vier en vijf was het al raak voor Loogman Carwash Heerhugowaard, dat dankzij twee goals van Lars van Stralen uit kon lopen naar 4-0. Maarten van Ammers zou ook zijn tweede goal van de avond maken, maar zag hierna hoe Louis Brink de eer van TOP nog wel wist te redden. Het slotakkoord was voor Van Stralen, die met zijn derde van de wedstrijd voor de 6-1 eindstand zou zorgen.