Sterren kijken en lichtvervuiling tegengaan: de Nacht van de Nacht komt eraan

Algemeen
Lichtvervuiling in Nederland in beeld.
Lichtvervuiling in Nederland in beeld. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Tijdens de Nacht van de Nacht, dit jaar zaterdag 30 oktober, dooft een aantal gemeenten, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. De Nacht van de Nacht wordt gehouden op de datum waarop de klok een uur terug wordt gezet vanwege de wintertijd. Dat is dit jaar op 30 oktober.

Sterren kijken bij Saturnus

Sterrenwacht Saturnus wil deze avond een sterrenkijkavond houden. De verlichting op de parkeerplaats wordt dan gedoofd. Tevens zijn er doorlopende presentaties bij de Sterrenwacht aan de Van Veenweg 98. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Vooraf aanmelden niet nodig. Zie ook www.sterrenwachtsaturnus.nl.

Wat kun je zelf doen?

Erger je je ook zo aan al dat overvloedige licht? Help dan mee om lichtvervuiling en lichthinder tegen te gaan! Laat je inspireren door de onderstaande methode.


Lichtvervuiling in Nederland in beeld. - Afbeelding: Nacht van de Nacht

Meer weten over Nacht van de Nacht? 

Behalve sterrenkijken bij de sterrenwacht worden er in de Nacht van de Nacht nog veel meer activiteiten georganiseerd. Een overzicht vind je op www.nachtvandenacht.nl. Hier vind je ook allerlei tips hoe je lichtvervuiling kunt tegengaan en energiezuinig met verlichting kunt omgaan.

Afbeelding
Afbeelding