Chansons vanuit het hart in Poldermuseum Het Oude Gemaal

Uit
Camadou treedt op in het Poldermuseum.
Camadou treedt op in het Poldermuseum. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - In Poldermusem Het Oude Gemaal kan zondagmiddag 3 oktober van 14.00 tot 16.00 uur genoten worden van een optreden van zangeres Camadou.

Camadou is de artiestennaam van Carole Marie Doucet. Zij is geboren in Montreal (Frans-Canada) en woont in Santpoort. Vanuit Quebec nam Carole Marie haar jeugdherinneringen mee naar Nederland. Chansons van Édith Piaf, Charles Trenet, Juliette Gréco, Jacques Brel, Charles Aznavour, Barbara en Léo Ferré inspireerden haar in haar jeugd. Leonard Cohen en Joni Mitchell maakten ook indruk.

Zij leerde zichzelf te begeleiden op de gitaar, leerde dwarsfluit spelen, schreef haar eigen chansons en vertolkte op haar eigen manier de beroemde chansons van haar grote voorbeelden uit verleden en heden. Haar eerste optreden was in een hotel op Bali. Al snel volgden uitnodigingen om meer optredens te doen. Zij stapte uit haar eigen schaduw.

Camadou heeft inmiddels een groot en gevarieerd repertoire, dat deels uit eigen werk bestaat. Door haar meertaligheid bevat het ook Engels- en Nederlandstalige liedjes. De stijl die ze hanteert sluit naadloos aan bij de sfeer van de omgeving of de aard van een gebeurtenis. Tijdens haar optredens zoekt zij het liefst contact met haar publiek. Carole treedt op bij gebeurtenissen met een sterk persoonlijk karakter zoals een huwelijk, op een Soirée Chantante of onderstreept Frans getinte evenementen met chansons in Café de Paris-stijl. Dus van jazzy via weemoed tot en met de meeslepende doorleefdheid van Piaf.

Kaarten zijn te reserveren via www.poldermuseumheerhugowaard.nl.