Mamacafé Heerhugowaard op een nieuwe locatie

Algemeen
Het Mamacafé is er speciaal voor moeder (in spe) en kind.
Het Mamacafé is er speciaal voor moeder (in spe) en kind. (Foto: Marian van den Hoven)

HEERHUGOWAARD - Als je zwanger bent of net moeder bent geworden, kan er veel op je af komen. Alles is nieuw en het kan wennen zijn aan je nieuwe leven met je baby. Soms zijn de eerste paar weken of maanden behoorlijk zwaar en heb je je draai nog niet helemaal gevonden, dan is het fijn om hier met andere moeders over te kunnen praten. Dat kan bij het Mamacafé Heerhugowaard.

Als moeder (in spe) kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je vriendinnen of kennissen om je heen nog niet bezig zijn met zwanger worden en dus nog in een andere levensfase zitten. Dat hoeft zeker geen probleem te zijn, maar je wilt toch ook met andere moeders (in spe) kunnen praten over alles wat te maken heeft met het ouderschap. Dit is vooral waar het Mamacafé om draait: het in contact komen met andere moeders en ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. Het Mamacafé organiseert bijeenkomsten waar je als zwangere of met je kind (0-4 jaar) naartoe kunt. Het biedt een plek waar je gezellig koffie of thee kunt drinken, ervaringen kunt delen, elkaar kunt opzoeken voor vragen en waar je kind kan spelen in een veilige omgeving. Niet alleen is het een uurtje vermaak, ook kunnen er langdurige vriendschappen ontstaan. 


De organisatoren van het Mamacafé Heerhugowaard heten je van harte welkom. - Foto: Marian van den Hoven

Nieuwe locatie

Het Mamacafé heeft al een aantal locaties gekend; wijkcentrum De Horst, Tante Suus, de bibliotheek en wijkcentrum De Zon. Elke locatie had zijn eigen voordelen. Nu heeft het Mamacafé een centrale locatie in Heerhugowaard gevonden bij de dames van verloskundigenpraktijk Zonwaard aan het Van Eedenplein 1. Een voormalig klaslokaal is aan de praktijk toegevoegd en heeft een sfeervolle en veilige inrichting gekregen. Het Mamacafé wordt door en voor moeders (in spe) georganiseerd, geheel vrijwillig. Via het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Heerhugowaard ontvangt het Mamacafé een kleine vergoeding. Daardoor kunnen er onder meer flyers gedrukt worden en workshops tot stand komen (denk aan babymassage, voedingscoach of lactatiedeskundige). 

Wanneer?

Het Mamacafé is van 10.00 tot 11.30 uur en start maandag 27 september. Je kunt binnenlopen met je kind(eren) voor de gezelligheid, een kopje koffie of thee en voor het stellen van vragen over jou en je baby aan andere moeders (in spe). Het Mamacafé is natuurlijk niet alleen voor de mama’s, maar ook voor je kindje(s)! Er is een speelhoek en er zijn speelkleden aanwezig waar je uk heerlijk op kan liggen of rollen. 

Kijk op www.mamacafehhw.nl voor de datums van de bijeenkomsten. Er is altijd een moeder aanwezig die graag met jou een praatje maakt!

De organisatoren van het Mamacafé HHW