Start bouw De Zangvogel in De Draai

Algemeen
De bouwwerkzaamheden zijn gestart.
De bouwwerkzaamheden zijn gestart. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HEERHUGOWAARD - De Bouwcombinatie Heerhugowaard BV (BCH) is gestart met de bouw van veertig woningen plan ‘De Zangvogel’ in Heerhugowaard. Wethouder Annette Groot legde dinsdagmiddag 21 september een betonnen vloerplaat op de fundering, onder toeziend oog van kopers, ambtenaren en andere betrokkenen.

Na de officiële handeling van mevrouw Groot en Gem Bot, directeur van de BCH, zal onder het genot van een hapje en een drankje kennisgemaakt worden met de nieuwe buren. Dit alles natuurlijk binnen de geldende coronaregels.

De Zangvogel ligt nabij de Oosterweg in nieuwbouwwijk De Draai. Deze nieuwe wijk kenmerkt zich door de diversiteit van woningen. Het is een nieuwbouwwijk, maar er wordt al volop gewoond. Het project bestaat uit negen vrijstaande, 22 twee-onder-een-kap en negen levensloopwoningen en zijn ontworpen door Breddels Architecten.

Aansluiting op warmtenet

De nieuwe woningen worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Daarmee zijn de woningen niet alleen energiezuinig, maar worden ook op duurzame wijze voorzien van warmte en warmtapwater. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Meer informatie over de woningen of over De Draai in het algemeen staat op www.wonenindezangvogel.nl.

De BCH is een samenwerkingsverband van negen Heerhugowaardse aannemers die al vele woningen in Heerhugowaard hebben gerealiseerd. Na project De Zangvogel zal de BCH nog diverse woningen in De Draai gaan realiseren. 

Artist impression van plan De Zangvogel in De Draai.