Goud voor Margret IJdema op NK paratriatlon

Algemeen
De stralende Nederlands kampioene Margret met haar dochter Bridt, die voor de gelegenheid haar 'handler' was.
De stralende Nederlands kampioene Margret met haar dochter Bridt, die voor de gelegenheid haar 'handler' was. (Foto: Christie Brouwer)

ROERMOND/ HEERHUGOWAARD - De Paralympics zijn nog maar net achter de rug of Margret IJdema mocht alweer aan de bak op de Nederlandse kampioenschappen paratriatlon in Roermond. De Heerhugowaardse titelverdedigster stond als grote favoriet voor de eindzege aan de start en maakte die rol overtuigend waar. 

Margret, die uitkomt in de categorie DPTWC, bleef met haar prestatie de nummers twee en drie, Margriet van den Broek en Nicoletta Roggen-Post, ruim voor. De paratriatlon bestaat uit 750 meter zwemmen, twintig kilometer handbiken en vijf kilometer wheelen. Margret had 12.04 minuut nodig voor het zwemonderdeel, waarna ze al ruimschoots aan de leiding ging. Op het onderdeel handbike zette de Heerhugowaardse 46.29 minuten op de klokken en daarmee vergrootte ze haar voorsprong. Nadat ze vervolgens 17.35 minuten deed over het wheelen, mocht Margret zichzelf opnieuw tot Nederlands kampioene kronen. Na afloop was ze niet alleen trots op haar eigen prestatie, maar ook op die van haar dochter Bridt, die in Roermond optrad als haar ‘handler’ en dat uitstekend deed.

Op de Paralympics in Tokio vorige maand eindigde Margret IJdema op een knappe zevende plaats.