Robèrt laat heel Dijk en Waard bakken

Algemeen
Meesterbakker Robèrt van Beckhoven komt naar Dijk en Waard om de baksels te beoordelen.
Meesterbakker Robèrt van Beckhoven komt naar Dijk en Waard om de baksels te beoordelen. (Foto: Omroep MAX)

DIJK EN WAARD - Dijk & Waard Events organiseert zaterdag 27 november in restaurant De Burg in Noord-Scharwoude het event ‘Robèrt laat heel Dijk en Waard bakken’. Dit evenement is mede tot stand gekomen met financiële steun van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk en deelname is gratis.

Wie ontwerpt en bakt hét gebakje van de nieuwe fusiegemeente?

Wie kent niet de ‘Zeeuwse Bolus’, de ‘Bossche Bol’ of de ‘Friese Kruidkoek’? Dijk en Waard wil ook graag zo’n traditionele lekkernij. Organiator Dijk & Waard Events nodigt alle inwoners van Dijk en Waard uit om creatief bezig aan de slag te gaan en een gebakje (hartige taart, worstenbroodje of een andere lekkernij mag ook) te ontwerpen dat verbonden is aan Dijk en Waard, maar bovenal superlekker is. 

Jouw ontwerp wordt gejureerd door onder anderen Bakkerij Jos Rood uit Heerhugowaard en Bakkerij Jonker uit Langedijk. De jury staat onder leiding van niemand minder dan Robèrt van Beckhoven, de meesterpatissier die bekend is van het tv-programma ‘Heel Holland Bakt’. Het winnende gebakje zal daadwerkelijk in productie worden genomen door de genoemde bakkerijen. De winnaar ontvangt een mooie verrassing. Geef je nu op!

Hou je van bakken? Doe mee!

Wat moet je doen? Meld je aan als deelnemer door mail te sturen aan hansanitagroenland@ziggo.nl. Je ontwerpt je gebakje en maakt er foto’s (alle zijden) van. Je schrijft je recept uit en stuurt zo spoedig mogelijk (maar vóór 8 november 2021) de foto’s en het recept op naar hansanitagroenland@ziggo.nl. De juryleden van de genoemde bakkerijen gaan het ontwerp toetsen op haalbaarheid qua productie. Het jurylid namens de gemeente (wethouder evenementen John Does) beoordeelt of het gebakje voldoende geassocieerd kan worden met de gemeente Dijk en Waard en hoofd jurylid Robèrt van Beckhoven velt het eindoordeel over de recepten. 

De beste inzendingen worden uitgenodigd voor de finaledag, zaterdag 27 november in restaurant De Burg. Daar zullen de baksels worden geproefd door de jury en bekend worden welke bakker gewonnen heeft.