Recreatievoetbal: Kruijver schiet comeback-droom FC Atlas aan diggelen

Afbeelding
(Foto: Archief)

Kruijver schiet comeback-droom FC Atlas aan diggelen

Na twee speelrondes in de Deza Kozijnen-Cup hebben slechts twee ploegen de maximale score weten te behalen. Aan kop gaat nu Joris Dekker Bouw, dat geen kind had aan De Heertjes 4/ Sunrise zonwering b.v. Na drie minuten werd de score geopend door Rick Does en binnen het kwartier was de marge al drie. In die tien minuten hierna bleven de doelpunten uit maar hierna was het opnieuw Does die twee keer het net wist te vinden. In de slotfase kwamen er nog drie doelpunten bij, waarvan twee van Roald Zoet, en eindigde dit duel zo in een 0-8 overwinning voor Joris Dekker Bouw. De tweede ploeg die ook haar eerste twee wedstrijden wist te winnen luistert naar de naam Esdege-Reigersdaal. Tegen K&A Transportbedrijf kreeg het deze echter zeker niet cadeau, maar net als tegen FC Atlas was een minimaal verschil voldoende om de drie punten binnen te halen; 4-3.

Bouwbedrijf Bert Groot begon als koploper aan deze speelronde, maar raakte die positie kwijt na een 2-2 gelijkspel tegen L’Arcade. Een vroege treffer van Rik Huigen betekende een 0-1 voorsprong voor L’Arcade, dat echter al redelijk snel Mark Wezepoel tegen zag scoren. In de elfde minuut was de eerste voorsprong voor Bouwbedrijf Bert Groot dankzij een treffer van Barry Groenveld een feit, maar in het restant van de wedstrijd kwam de ploeg niet meer tot scoren. Hierdoor kon L’Arcade altijd hoop blijven houden op een resultaat en uiteindelijk kwam dat resultaat er ook. De tweede goal van Huigen zorgde tien minuten voor tijd voor de 2-2 eindstand. Een puntendeling viel er ook te noteren na het duel tussen Loogman Carwash Heerhugowaard en SDV installatietechniek. Het was de laatstgenoemde ploeg die het beste aan de wedstrijd begon en na negen minuten een 0-2 voorsprong in handen had. Lars van Stralen bracht Loogman Carwash Heerhugowaard terug tot 1-2, maar een treffer van Jos Beers herstelde de marge van twee. De aansluitingstreffer van Maarten van Ammers volgde echter al heel snel en hierdoor mocht Loogman Carwash Heerhugowaard blijven hopen op meer. Vlak voor tijd werd de ploeg beloond voor de wilskracht en was de 3-3 eindstand een feit dankzij Dennis Haisma.

Gofilex wist de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen en deed dat overtuigend tegen Stuijt Infra GWW. Het was even wachten op het eerste doelpunt, maar uiteindelijk viel die in de dertiende minuut dankzij Quincy Barkey. Hajo van Oort deed namens Stuijt Infra GWW al snel wat terug, maar hierna nam Gofilex het heft in handen. Drie opeenvolgende treffers in slechts vier minuten betekende een 1-4 voorsprong en hiermee was het eerste serieuze gat wel gecreëerd. Jeroen Bel tekende tien minuten voor tijd voor een verschil van twee, maar meer zat er niet in het vat voor Stuijt Infra GWW. Barkey zou met nog twee doelpunten (in totaal vier) de wedstrijd definitief in het voordeel van Gofilex beslissen, al was het slotakkoord nog wel voor Stuijt Infra GWW dankzij Erik Knijn; 3-6. Ook KBL Schoonmaakcentrum kon voor het eerst dit seizoen een overwinning vieren en deed dit door in de absolute slotfase toe te slaan. Lang leek het erop dat KBL Schoonmaakcentrum dit kleine mirakel niet nodig zou hebben want het begon prima aan de wedstrijd en stond zo na acht minuten al met 2-0 voor. Tim van Twuijver wist deze voorsprong te vergroten en leek hiermee de wedstrijd te beslissen. Voor FC Atlas leek het van kwaad tot erger te gaan nadat Khalid Ezhar tegen een gele kaart aanliep, maar KBL Schoonmaakcentrum wist niet te profiteren van het kortstondige overtal. FC Atlas bleef hierdoor wellicht toch net die hoop houden om nog wat te forceren in dit duel en een goal van Jamal Ezhar zorgde voor wat ontspanning. In de laatste tien minuten voerde FC Atlas de druk steeds meer op en via een goal van Zinedine Ouassou was de spanning zeker terug. Uiteindelijk zou vlak voor tijd zelfs de 3-3 vallen via Jamal Ezhar en leek FC Atlas op weg naar ieder geval een punt en wie weet zelfs meer. KBL Schoonmaakcentrum rechte echter heel knap de rug en kon zo in de laatste minuut toch nog toe slaan. Het was Roy Kruijver die de winnende 4-3 binnen schoot en zo FC Atlas zwaar teleurgesteld achterliet.

Nog vier teams zonder puntenverlies in Jos Kamp Assurantiën cup

Na twee ronden in de Jos Kamp Assurantiën cup, poule B van de Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard, zijn er nog vier teams zonder puntenverlies en zijn er ook nog vier teams zonder punten. De koppositie van debestevergelijkingssites.nl was te verwachten, maar de hoge posities van Renses Automobielbedrijven en Zonneveld Elektro zijn verrassend. Ook Van Dijk Borstelwerken.nl heeft beide wedstrijden gewonnen.

SPITS – Medicijnuitgifte op Maat had weinig in te brengen tegen koploper debestevergelijkingssites.nl en keek na ruim vijf minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Na een gele kaart van debestevergelijkingssites.nl kon SPITS halverwege de wedstrijd nog terugkomen tot 5-3, maar zes doelpunten van debestevergelijkingssites.nl in slechts vijf minuten tijd waren natuurlijk veel te veel van het goede voor SPITS. Het werd uiteindelijk 13-4 en Adel AL-majahie en Sahin Yildirim scoorden beiden vijf keer voor debestevergelijkingssites.nl.

Bij de wedstrijd Van Dijk Borstelwerken.nl – Vakantiehuis Thandiwe zat het venijn duidelijk in de staart. Vijf minuten voor tijd stond het 2-2 en door twee doelpunten van Stephan Kocken leek het vakantiehuis aan het langste eind te trekken. Via Jordy Wijdenes kwam Van Dijk in de laatste minuut echter toch weer langszij (4-4) en hierna leidde keeper Martijn Dalenberg van het vakantiehuis de ondergang van zijn eigen team in. Hij kreeg een directe rode kaart en uit de toegekende vrije trap maakte opnieuw Jordy Wijdenes vlak voor de zoemer de winnende treffer.

Lars van der Zel was de grote man bij Jos Kamp Assurantien, dat NVDB met 6-2 klopte. Hij zette zijn team op een 2-0 voorsprong, maar via Dennis van Diepen en Maikel Kruidenberg kwam NVDB langszij. Hierna besliste Jos Kamp binnen vijf minuten dit duel door via Marko Kamp, Thomas Rep en opnieuw lars van der Zel (2x) vier keer te scoren (6-2).

Nieuwkomer De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches maakte het het sterke en op elkaar ingespeelde team van Tips Thailand knap lastig. Door Sander Hillegers (2x) en Roel de Vries stond Tips Thailand halverwege de wedstrijd met 3-1 voor, maar na de aansluitingstreffer van Dave Hottentot rook het team van De Heertjes zijn kans. In de slotfase wist Tips Thailand echter optimaal te profiteren van een man meer situatie en besliste Niels Kamp dit duel (4-2).

Renses Automobielbedrijven verraste hierna ook Horizon Transport & Koeriersdiensten. Sebastiaan Keus en Sander Tjeertjes zetten Renses op een 2-0 voorsprong, maar halverwege de wedstrijd kwam Horizon Jan Janssen terug in de wedstrijd (2-1). Binnen een minuut brachten Vincent Fleers en Tim Schuurmans de marge weer op twee, waarna Sander Tjeertjes met een loepzuivere hattrick in de slotfase de eindstand op 7-1 bracht. Renses heeft waarschijnlijk nog nooit zo’n seizoensopening meegemaakt (een tweede plaats in de stand en een doelsaldo van 11-2!).

Ook Stefan Zonneveld van Zonneveld Elektro maakte een hattrick, al was dit dan geen officiële. Zijn teamgenoot Wouter Blok scoorde namelijk ook een keer ertussendoor en zodoende kwam Zonneveld Elektro op een 5-1 voorsprong tegen Chelsea. Twee doelpunten in de slotfase gaven de uitslag in de ogen van Chelsea een nog wat draaglijker aanzien (5-3).