Heerhugowaarder Colin Kamp aast met FC Marlène op landstitel

Sport
Colin Kamp heeft een belangrijke rol binnen het team.
Colin Kamp heeft een belangrijke rol binnen het team. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD - De zaalvoetballers van FC Marlène spelen vrijdagavond 26 november tegen Feyenoord in Rotterdam. Winst brengt de ploeg op een gedeelde eerste plaats in de eredivisie van het zaalvoetbal. Een belangrijke rol in de selectie is weggelegd voor de 21-jarige Colin Kamp. Hij hoopt met zijn team dit seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen in de top van het Nederlandse zaalvoetbal. 

Veel leren en stappen maken richting topniveau

De Heerhugowaardse zaalvoetballer blikt met veel plezier terug op zijn carrière tot nu toe. “Ik begon op mijn twaalfde bij Marlène met zaalvoetballen. Destijds speelde ik met jongens van veertien, dus ik speelde eigenlijk altijd al in een oudere leeftijdsgroep. Op mijn vijftiende debuteerde ik in het tweede en een paar jaar later mocht ik meedoen met het eerste van Marlène. Zeventien jaar was ik toen”, zo schetst Kamp de beginjaren van zijn loopbaan. 

Zijn talenten bleven niet onopgemerkt. Op jonge leeftijd maakte hij al deel uit van de jeugdselecties van het Nederlands team. Ruim twee jaar terug speelde hij als aanvoerder een belangrijke rol op het Europees kampioenschap van Oranje onder 19 in Letland. Colin beschouwt dit zelf als het hoogtepunt in zijn nog jonge sportcarrière. Maar dat was twee jaar terug. 


Exponent jeugdbeleid

Vandaag de dag is hij niet meer weg te denken bij het eerste van Marlène. Als exponent van het jeugdbeleid van de eredivionist is hij een voorbeeld dat er ook talent uit de regio kansen krijgt. Kamp vertelt dat hij leert, nog elke week. “Ja, dat klopt. Op de trainingen en tijdens de wedstrijden. De laatste jaren heeft Marlène zich versterkt met veel ervaren spelers waar ik inderdaad veel van leer. Zowel op het veld als buiten het veld praat ik dan ook veel met ze. Ze hebben veel ervaring, ook op internationaal niveau. Door te praten over het spel tijdens wedstrijden en situaties te bespreken steek ik daar veel van op. We hebben een diverse selectie van unieke spelers. Als team worden we elke week beter en hebben daarmee alle ingrediënten binnen de club om een topseizoen te draaien dit jaar”, zo kijkt Kamp ook naar de nabije toekomst. “We hebben een leuke groep en de sfeer is goed. Wanneer het bij ons loopt, dan loopt het ook echt. Hier en daar moeten nog de puntjes op de ‘i’ worden gezet en als dat lukt ben ik van mening dat we een goede kans maken dit seizoen. “

Verschillen zijn klein

Maar zover is het nog niet. De beslissingen vallen pas tijdens de play-offs later in het seizoen. Dat Marlène het prima doet bewees de bekerwedstrijd tegen landskampioen Hovocubo, ruim een week terug. Marlène speelde uitstekend maar verloor uiteindelijk door strafschoppen. De verschillen zijn dus klein aan de top. Over zijn eigen ontwikkeling is Kamp tevreden. “Ik denk dat ik de laatste twee jaar een goede ontwikkeling doormaak. Doordat we bij Marlène ervaren spelers erbij hebben gekregen, leer je weer meer dingen en daar word je beter van. Gelukkig maak ik de afgelopen seizoenen veel minuten en denk ik dat het iedere week beter gaat. Er zijn nog veel dingen die beter moeten, dus ik blijf hard werken en mezelf ontwikkelen”, aldus de Heerhugowaarder. “Mijn persoonlijke doelstelling is om zo belangrijk mogelijk te zijn en te worden voor het team. Veel leren en stappen blijven maken richting het topniveau. Veel minuten blijven maken is ook een doelstelling, hiervoor moet ik blijven presteren en dit heb ik alleen zelf in de hand.”

Meer weten? Kijk dan op www.fcmarlene.nl. De eredivisie zaalvoetbal is tevens te volgen op eredivisie-zaalvoetbal.nl.

WILFRED VAN DEN HOVEN

'
Afbeelding
'Als het bij ons loopt, dan loopt het ook echt.'