Hockeysters MHC nemen volle buit mee terug naar Heerhugowaard

Dames 1 van MHC Heerhugowaard.
Dames 1 van MHC Heerhugowaard. (Foto: Aangeleverd)

ALMERE - Zowel de Heren 1 als de Dames 1 van MHC Heerhugowaard speelden zondag 21 november uit tegen Buitenhout in Almere. Waar de dames de punten mee terug naar huis namen, lieten de mannen in met name in de tweede helft liggen. Het verslag van de heren is zoals altijd weer geschreven door Sebastiaan van Bruggen.

“Met een fanatiek en gemotiveerd team reisden we zondag af naar Almere”, vertelt speelster Anouk Hoekstra. “Vlak voor de wedstrijd stonden we in een kring en bespraken we ons vaste doel: scoren binnen vijf minuten. Dit zeggen we altijd tegen elkaar, om ervoor te zorgen dat we de wedstrijd scherp beginnen. Vandaag lukte dit erg goed. We kregen zelfs binnen vijf seconden al een grote kans, maar de bal belandde helaas op de paal. Niet veel later kregen we een strafcorner mee. Deze werd door Mette Konings handig het doel in geflatst: 0-1. Nog geen vijf minuten later kregen we weer een strafcorner, die Mette op bijna identieke wijze nogmaals in de hoek tikte: 0-2.

We speelden erg goed en waren overduidelijk de sterkere ploeg op het veld. Misschien maakte ons dat wel iets té overmoedig, waardoor Buitenhout in het begin van de tweede helft net genoeg ruimte kreeg om te scoren: 1-2. Kort daarna was het weer Buitenhout die scoorde (2-2) en ineens was onze voorsprong weg. Dit schudde ons gelukkig wel wakker en we kwamen weer veel in de aanval. We versierden een strafcorner, waaruit Jolie Sekeris wist te scoren: 2-3. Zo pakte we onze voorsprong terug. Maar vlak voor het einde wist Buitenhout toch de bal weer achter onze keepster te krijgen: 3-3. We vochten terug en waren de laatste vijf minuten alleen maar in de aanval. Het voelde echt heel oneerlijk om hier met een gelijkspel de wedstrijd af te sluiten. Gelukkig kregen we helemaal aan het eind van de wedstrijd nog drie strafcorners achter elkaar. De eerste twee mislukte, maar tijdens de derde kreeg Chris Hoekstra in de laatste seconde de bal uit een rebound in haar stick, die ze met haar backhand het doel in roste: 3-4. Het eerstvolgende geluid was het eindfluiten van de scheidsrechter. Natuurlijk was er grote ontlading bij ons team na deze spannende wedstrijd. Met een goed gevoel en drie punten op zak liepen we van het veld.”

Heren 1

Ook de mannen van Heerhugowaard kwamen deze week in actie tegen hockeyclub Buitenhout. “Deze ploeg in de middenmoot van de competitie heeft al een paar keer met ruime cijfers weten te winnen dit seizoen, maar heeft in andere wedstrijden ook wat puntjes laten liggen”, aldus speler Sebastiaan van Bruggen. “Met een ploeg vol met gemotiveerde invallers, zagen we dus een kans nog meer puntjes weg te snoepen bij Buitenhout. In het begin van de wedstrijd leek dit ook te gaan lukken en kwamen we via de beruchte strafcorner via Max van Zijl op een 0-1 voorsprong. Daarna wist Buitenhout helaas ook een corner los te peuteren en zo op een gelijke stand te komen. Met een gelijke stand van 1-1 gingen we de kleedkamer in, en eigenlijk hadden we daar beter kunnen blijven. Zoals wel vaker het geval is, zakte het spel snel in tijdens de tweede helft. We werden minder scherp, kregen een aantal corners tegen en keken al snel tegen een achterstand aan. Daar bovenop kreeg onze keeper ook nog een tijdstraf, waardoor er niemand meer op doel stond. In tijden van nood kan je als ploeg gelukkig altijd nog rekenen op ware helden, en zo wisten we met verdediger Tim Jonker in het doel nog een strafbal te stoppen. Uiteindelijke eindigde de wedstrijd in 6-1. Al met al een goede eerste en een erg gezellige derde helft, de tweede helft laten we even voor wat het is.”