Jarige jobs mogen meteen naar de stembus

Algemeen
Afbeelding
(Foto: AGHeeremansPhotography)

DIJK EN WAARD - Op de dag van je 18e verjaardag meteen mogen stemmen. Dit ‘cadeautje’ gold vandaag voor Naomi Bak en Quinten Verkaik uit gemeente Langedijk.  

Zij werden bij het stembureau bij Heer Hugo door burgemeester Leontien Kompier ontvangen met gebak, bloemen en een klein presentje. De twee waren blij verrast met dit bijzondere onthaal.

Vervolgens mochten de twee kersverse kiezers hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen van Dijk en Waard. Deze mijlpaal voor de twee werd door onze -vandaag ook jarige! - fotografe Alexandra Heeremans vastgelegd. 

Naomi vertelt: “Het was echt heel leuk! Toen ik erover werd gebeld door iemand van de gemeente, was het echt een verrassing. Ik wist toen nog niet dat het op dezelfde dag als mijn verjaardag viel want ze belden vrij op tijd. Ik was sowieso wel van plan om te stemmen, want nu het voor het eerst mag wilde ik er zeker gebruik van maken! Ze hadden er echt iets leuks van gemaakt door eerst lekker gebak te eten en er waren ballonnen enzo neergezet. Er werden ook best veel foto’s en filmpjes gemaakt door diverse media, wat ik best wel wennen vond. Ik moet bijvoorbeeld opnieuw binnen komen lopen en het enige wat ik dacht was loop ik wel normaal?”, lacht ze. Maar het is allemaal goed gekomen en het filmpje van NH Nieuws is ook erg leuk geworden. Stemmen vond ik het minst spannend; je kleurt gewoon een bolletje in, en dat is het. Het was vooral erg leuk!”, sluit de 18-jarige Langedijkse af.

Zowel Naomi als Quinten hadden vooraf het Kieskompas ingevuld om hen te helpen bij het maken van een keuze.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding