Waardse auteur Kelly Stam lanceert boek ‘De Rijmende Borderliner’

Algemeen
Cover van Kelly's boek.
Cover van Kelly's boek. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - In haar boek ‘De Rijmende Borderliner’ geeft de Heerhugowaardse Kelly Stam een kijkje in haar gedachten en gevoelens nadat zij te horen kreeg een borderline-persoonlijkheidsstoornis te hebben. Haar gedichten zullen de lezer stil laten staan bij wat zij als gewoon en normaal ervaren. “Met mijn boek wil ik herkenning en steun bieden aan hen die ook te maken hebben met een borderline-persoonlijkheidsstoornis.”

Juist met dichten ben ik open

Ongeveer één procent van de Nederlandse bevolking heeft een borderline-persoonlijkheidsstoornis. Toen Kelly Stam (1998) te horen kreeg dat ze tot die ene procent behoorde, besloot ze voor zichzelf dat dit geen eindpunt zou zijn, maar juist een nieuw begin. 

In ‘De Rijmende Borderliner’ geeft ze je een ongefilterd kijkje in haar gedachten en gevoelens. In haar angsten, haar twijfels, de wanhoop, de innerlijke leegte. Maar ook in haar verlangens, en in de hoop dat deze verlangens ooit vervuld zullen worden. Haar gedichten zorgen ervoor dat je stilstaat bij dat wat jij als ‘gewoon’ ervaart, niet altijd ‘gewoon’ is. Een toegankelijke bundel waar iedereen zich in kan herkennen en die steun biedt.

Uitlaatklep

Taal is altijd Kelly’s grote passie geweest en van kleins af aan is ze al bezig met het schrijven van verhaaltjes. Toen ze startte met een intensieve behandeling binnen de GGZ werd het schrijven van gedichten een uitlaatklep. Waar het vaak niet lukt om hardop woorden aan haar gevoelens en gedachten te geven, lukt dit in een poëtisch jasje een stuk beter!

‘De Rijmende Borderliner’ is nu verkrijgbaar. ISBN: 9789464317220.