Doe ook mee aan World Cleanup Day

Algemeen
Wethouders Groot (l) van Heerhugowaard en Langedijk (rechtsvoor, met dochtertje) van Langedijk gaven eerder al het goede voorbeeld.
Wethouders Groot (l) van Heerhugowaard en Langedijk (rechtsvoor, met dochtertje) van Langedijk gaven eerder al het goede voorbeeld. (Foto: Theo Annes/ Archief)

HEERHUGOWAARD - Zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. Tijdens deze dag rapen mensen in 180 landen ter wereld zwerfafval om bij te dragen een schonere planeet. Natuurlijk doen gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hier ook aan mee! Alle inwoners worden uitgenodigd om met afvalgrijper en vuilniszak zwerfafval te lijf te gaan. 

Doet u mee aan de World Cleanup Day? Laat dit dan weten op de website van worldcleanupday.nl. Op deze manier krijgt The Plastic Soup Foundation, die de World Cleanup Day ontwikkeld heeft, een goed beeld van het aantal opruimacties. Want als we allemaal een stukje opruimen, ontstaat er vanzelf een schonere aarde. 

Scholen

Speciaal voor de basisscholen is er woensdag 15 september een aparte World Cleanup Day. In heel Nederland gaan leerlingen en docenten zwerfafval rapen op het schoolplein en in de directe omgeving van de school. De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hopen dat veel scholen hier ook meedoen. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden op worldcleanupday.nl


Gratis zwerfafvalgrijpers 

Het hele jaar door voeren gemeenten Heerhugowaard en Langedijk actie om Zappers (zwerfafvalrapers) te werven en te motiveren om zwerfafval te rapen. Wie zich aanmeldt als Zapper, krijgt een gratis zwerfafvalraper waarmee heel makkelijk en veilig zwerfafval geraapt kan worden. Ook Zapper worden of meedoen aan de World Cleanup Day? Vraag dan een gratis zwerfafvalgrijper aan op heerhugowaard.nl/zwerfafval