Volgende editie Heerhugowaard Cityrun al op 15 april 2022

Algemeen
Eerder op de avond kwamen de jeugdige deelnemers aan de Blosse Kidsrun in actie.
Eerder op de avond kwamen de jeugdige deelnemers aan de Blosse Kidsrun in actie. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD - Bijna tweeduizend mensen deden vrijdagavond 3 september mee aan de zesde editie van de Heerhugowaard Cityrun. “Het was fantastisch”, blikt voorzitter Robert Wondaal terug. “Door alle coronamaatregelen waren er nog wel beperkingen, maar dat maakte de sfeer er niet minder op. Het weer zat natuurlijk ook nog eens mee. Je kon echt merken dat de mensen er zin in hadden en blij waren dat er überhaupt weer eens iets te doen was.”

Topsfeer bij corona-editie Waards hardloopevenement

De Heerhugowaard Cityrun was dit jaar nog meer een sportief feestje dan andere jaren, omdat het randgebeuren vanwege corona versoberd was en er geen publiek langs het parcours mocht staan. “Gelukkig zaten door het goede weer de terrassen van de horeca in het Stadshart vol en waren er toch toeschouwers”, vertelt Wondaal. “Je merkt dat de mensen zich niet uit het veld laten slaan; nu er noodgedwongen geen entertainment was, zorgden ze er zelf wel voor dat de stemming erin kwam.”

Gesneuvelde PR’s

Het evenement werd afgetrapt met de Blosse Kidsrun over 600 meter of 1,1 kilometer waarvan het parcours deels door winkelcentrum Middenwaard loopt. Daarna werden de deelnemers aan de Rabobank Cityrun en de Rodi Businessrun weggeschoten. Zij konden kiezen uit 5,5 of tien kilometer, dwars door Heerhugowaard. “We hadden zoveel mogelijk rechte stukken in het parcours opgenomen, wat resulteerde in supersnelle tijden. Op Facebook las ik dat menig persoonlijk record is gesneuveld. Het aantal bedrijven dat meeliep in de Businessrun was vergelijkbaar met voorgaande jaren, maar er was natuurlijk wel minder tijd om te trainen doordat we pas laat wisten dat het evenement door kon gaan. Daarom werden de bedrijventeams vooral gevormd door mensen die sowieso al geoefende hardlopers zijn; anderen hadden minder tijd om in vorm te komen. Hopelijk lukt dat voor de volgende editie wel weer. En die is al op vrijdag 15 april 2022, dan hopelijk zonder maatregelen! Organisatorisch is het voor ons een uitdaging, want dat is al over een half jaar, maar we gaan ervoor. Dus schrijf het alvast in je agenda!”


Handen ineengeslagen

Organisator JCI Heerhugowaard heeft voor deze editie nadrukkelijk de samenwerking gezocht met een aantal partijen. “Het is voor ons fijn om te zien dat er meer mensen zijn die de Cityrun een warm hart toedragen en er tijd en energie in willen steken. Zo heeft de Rotary Heerhugowaard-Langedijk ons geholpen met sponsoring en het benaderen van businessteams. Op de dag zelf hebben ze vrijwilligers geleverd, en die zijn hard nodig. Daar zijn we hen heel dankbaar voor. Mede dankzij hun inspanningen hebben we de goede doelen van dit jaar - Logeerpret en Kop-Zorg - een mooie cheque kunnen uitreiken. Verder hebben we de handen ineengeslagen met het Stadshart, waar onder meer de horeca, de gemeente en het winkelcentrum onder vallen. Dat is een belangrijke partner waar we graag voor langere tijd mee in zee zouden willen gaan. En dat geldt overigens ook voor de Rotary Heerhugowaard-Langedijk.”

Kijk hier voor meer foto’s van de Blosse Kidsrun en hier voor beelden van de Cityrun. 

Meer info is tevens te vinden op www.heerhugowaardcityrun.nl

Wethouder John Does (l) gaf het startschot bij de Rabobank Cityrun by Night.