Heerhugowaarder Eric was VIP-begeleider bij GP Zandvoort

Algemeen
'Leuk om te zien dat er positief gereageerd werd op de coronamaatregelen.'
'Leuk om te zien dat er positief gereageerd werd op de coronamaatregelen.' (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Als je een kaartje kon bemachtigen voor de Grand Prix van Zandvoort van afgelopen weekend, dan mocht je jezelf al een geluksvogel noemen. Maar sommige mensen deden daar nog een schepje bij op en waren het hele raceweekend op het circuit te vinden. Heerhugowaarder Eric van Duyvenvoorde bijvoorbeeld, die als VIP-begeleider een bijzondere functie bekleedde en populaire sterren als Davina Michelle en Waylon van dichtbij mocht meemaken.

Hoe word je VIP-begeleider bij zo’n groot evenement als de GP van Zandvoort? “Ik ben hier via mijn bedrijf in beland”, vertelt Eric. “Wij begeleiden Oktoberfesten en après-skifeesten in Nederland en België en twee jaar geleden ben ik door Eventmakers gevraagd om begeleider te worden van VIP’s en artiesten op de GP van Zandvoort. Helaas ging het feest in 2020 niet door, maar de contacten waren gelegd, dus was het heel fijn om deel uit te maken van deze groep.” 


Eric begeleidde bekende mensen, zoals zangeres Davina Michelle. - Foto: Aangeleverd

Stuurmanskunsten

Als VIP-begeleider heb je een belangrijke taak. Zo moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de sterren en andere VIP’s op tijd op de plaats zijn waar ze worden verwacht. Eric: “Wij wachtten de VIP’s op een geheime locatie ergens in de buurt van Zandvoort op. Wij gaven onze gasten de benodigde accreditaties en begeleiden wij hen naar een VIP-lounge, om hen daar vanuit naar de diverse podia en lounges te brengen. Niet alleen te voet, maar ook met een grote ‘golfkar’, omdat het anders te lang zou duren. Het leuke daarvan was dat ik als ‘chauffeur’ door de menigte moest rijden en vooral geen brokken moest maken. Veel supporters zagen dan nét te laat de VIP en konden dan geen foto of handtekening meer vragen. Gelukkig is alles goed gegaan, mede dankzij de extra beveiliging en mijn stuurmanskunsten, haha. Welke VIP’s ik begeleid heb? Goh, dat waren er nogal wat, maar de bekendste namen waren toch wel Davina Michelle, Armin van Buren, Waylon, Kris Kros Amsterdam, Mental Theo, Brennan Heart, Tim Coronel, Guido van der Garde en nog veel meer.”


Eric kwam op plekken waar andere fans niet konden komen.. - Foto: Aangeleverd

Corona

Ondanks al die ontmoetingen met bekende personen was ook voor Eric hét hoogtepunt van het weekend de overwinning van Max Verstappen in eigen huis. Hij was daarnaast aangenaam verrast door de wijze waarop het publiek zich aan de coronamaatregelen hield. “Vooraf moest iedereen een negatieve uitslag laten scannen of testen voor toegang. Op het circuit werd steeds herhaald dat het een zittend evenement is en het viel mij op dat de supporters zich hieraan hielden. Na afloop van de race werden de supporters via verschillende routes richting uitgang begeleid. Leuk om te zien was dat hier erg positief op gereageerd werd!”


‘Hoogtepunt van het weekend? De overwinning van Max in eigen huis!’ - Foto: Aangeleverd

Niet meer naar Oostenrijk

Het was 36 jaar geleden dat het Formule 1-circus Nederland in Nederland was neergestreken. Eric kan zich de laatste race op Zandvoort nog goed herinneren. “Ik ging toen vanuit Katwijk aan Zee, waar ik toen woonde, op de fiets met mijn vrienden naar Zandvoort en in de duinen zagen wij toen de race. Dat het nu weer in Nederland gehouden is, daar ben ik erg blij mee! Hoef ik voortaan niet meer naar de GP van Oostenrijk! Scheelt een stukkie rijden, haha! Maar wij hebben alweer geboekt voor 2022 in Oostenrijk en ik kijk uit naar de GP van Zandvoort in 2022!”

Eric begeleidde bekende mensen, zoals zangeres Davina Michelle.
Eric kwam op plekken waar andere fans niet konden komen.
'Hoogtepunt van het weekend? De overwinning van Max in eigen huis!'