Recreatievoetbal: eerste koppositie Deza Kozijnen-cup voor Bouwbedrijf Bert Groot

Er kan eindelijk weer gespeeld worden in het recreatiezaalvoetbal.
Er kan eindelijk weer gespeeld worden in het recreatiezaalvoetbal. (Foto: Archief)

HEERHUGWAARD - Na een lange periode van afwezigheid rolde de bal woensdag 1 september eindelijk weer in de Deimoshal. Gofilex en L’Arcade mochten het spits afbijten op de eerste speeldag in de Deza Kozijnen-Cup en het was Bart Zuurbier die na negentien minuten de eerste treffer van het nieuwe seizoen liet noteren.

Een minuut later wist Jordy Molenaar L’Arcade alweer op gelijke hoogte te brengen en zou zijn ploeg het heft in handen namen. Mede dankzij nog twee goals van Jordy Molenaar liep L’Arcade uit naar een 1-5 voorsprong en was de wedstrijd beslist. Zuurbier wist vlak tijd nog wel de eindstand op 2-5 te brengen, maar de drie punten waren voor L’Arcade.

Genoeg voor de eerste koppositie was het echter niet, want die eer ging naar Bouwbedrijf Bert Groot. Tegen Loogman Carwash Heerhugowaard zorgde Bart van der Veldt met twee treffers voor een 2-0 voorsprong waarna deze voorsprong verdubbeld werd dankzij twee doelpunten van Martijn Lakeman. Een minuut voor tijd zette Robert Schouten de kers op de taart en was de 5-0 overwinning een feit.

KBL toont veerkracht, maar wint niet

Ook Joris Dekker Bouw begon prima aan het seizoen. De ploeg die kan rekenen op veel spelers met ervaring in de L’Arcade Administratie-Cup (A-poule) wist tegen KBL Schoonmaakcentrum na zeven minuten voor het eerst het net te vinden dankzij Jeffrey de Cocq van Delwijnen. KBL Schoonmaakcentrum toonde echter al snel veerkracht en zou dankzij twee goals van Roy Kruijver dan ook op een 1-2 voorsprong komen. In het laatste kwartier voerde Joris Dekker Bouw de druk echter steeds meer op en kwam het langszij dankzij Ramon Eringaard. Late treffers van Rick Does en Joris Dekker zorgden voor de eerste drie punten; 4-2.

Winst was er op deze eerste speeldag ook voor Esdégé-Reigersdaal, dat met 2-3 te sterk was voor FC Atlas. De openingstreffer kwam op naam van Jeremy Ruiter, maar even voor halverwege het duel was het Rachid Ouassou die de stand in evenwicht bracht. Mike Bleeker schoot Esdégé-Reigersdaal opnieuw op voorsprong waarna Ton Roos voor de belangrijke marge van twee zorgde. Dit bleek net genoeg voor de overwinning, want de 2-3 van Brahim Ezhar kwam net te laat voor FC Atlas.

Burghart blijkt goudhaantje

Een late goal van Leo Burghart was voor SDV Installatietechniek genoeg om de eerste overwinning van het seizoen te mogen vieren. Tegen De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. was het toch even wachten op de eerste goal, maar uiteindelijk was het in de 18e minuut raak en was Burghart de doelpuntenmaker. De reactie van De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. liet niet al te lang op zich wachten en vijf minuten later was het dan ook weer gelijk na een goal van Emiel Eppinga. Lang leek deze wedstrijd te eindigen in een 1-1 gelijkspel, maar vlak voor tijd was Burghart het goudhaantje en bezorgde hij zo SDV Installatietechniek de 2-1 overwinning.

K&A laat zege glippen

De meeste treffers vielen in het duel tussen K&A Transportbedrijf en Stuijt Infra GWW en uiteindelijke moesten beide ploegen na een spectaculaire wedstrijd genoegen nemen met een punt. K&A Transportbedrijf zal hier het meeste van balen, want deze ploeg stond vrijwel de gehele wedstrijd op voorsprong. Zo begon het ook voortvarend aan dit duel en was een 3-0 voorsprong al na dertien minuten een feit. Tom Grooteman deed wat terug namens Stuijt Infra GWW, maar al snel was de marge van drie in ere hersteld dankzij Nova Sarkees. Stuijt Infra GWW gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd via doelpunten van Hajo van Oort en Jeroen Bel. Een klein kwartier voor tijd leek de derde goal van Sarkees K&A Transportbedrijf weer op de goede weg te helpen, maar niets was minder waar. Danny Groot tekende voor de aansluitingstreffer waarna de tweede treffer van Van Oort in de 37e minuut voor de uiteindelijke puntendeling zorgde; 5-5.