Cliënten van Philadelphia lopen alternatieve ‘Dam tot Dam’

Algemeen
De cliënten van Philadelphia gaan lekker wandelen door de polder.
De cliënten van Philadelphia gaan lekker wandelen door de polder. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Philadelphia organiseert zaterdag 18 september de tweede alternatieve Damloop, een wandeltocht over tien kilometer door Heerhugowaard. 

De tocht komt in plaats van de Dam tot Damloop, die voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan vanwege corona. Omdat de cliënten zo enthousiast zijn, hebben er het afgelopen jaar al twee extra wandeltochten plaatsgevonden. Georganiseerd door woonlocatie Louise Wentland in Heerhugowaard en omgedoopt tot de ‘Phila tot Delphia-loop’, sloten meerdere locaties van Philadelphia uit Heerhugowaard en Sint Pancras aan. 

“We hebben gemerkt dat er elke nieuwe editie weer meer aanmeldingen zijn”, vertellen begeleiders Ruben en Wilma. “Sinds de eerste editie is het enthousiasme gebleven en hebben er meerdere tochten plaatsgevonden. Ook in coronatijd is wandelen een activiteit die goed te organiseren is. Je bent buiten, in beweging en op veilige afstand van elkaar. Vanaf het eerste moment bleek het sociale aspect van samen wandelen een mooie bijkomstigheid.” 

De Albert Heijn aan de Roze Flamingo bleek bereid voor de brandstof voor onderweg te zorgen. “Het is fijn dat AH meteen bereid was om deze gezonde, sociale activiteit te ondersteunen. Zo hebben onze deelnemers lekker wat te eten en te drinken voor onderweg.”