Veel ideeën voor nieuwe gemeente Dijk en Waard

Algemeen
Denk mee en deel je ideeën over Dijk en Waard.
Denk mee en deel je ideeën over Dijk en Waard. (Foto: Stockfoto)

DIJK EN WAARD - Al veel mensen hebben meegedacht en meegepraat over de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Via gesprekken in de wijken en dorpen, straatinterviews, www.onzekijkopdijkenwaard.nlwww.onzekijkopdijkenwaard.nl én de prikborden die verspreid door Langedijk en Heerhugowaard staan. Praat ook mee over ‘Onze kijk op Dijk en Waard’. 

Er is nog volop kans om ook mee te denken over vraagstukken als: wat is belangrijk voor de nieuwe gemeente? Eén ding staat nu al vast: Dijk en Waard kan rekenen op een betrokken gemeenschap vol goede ideeën. Meedenken en -praten over Dijk en Waard kan op allerlei manieren. Zo kan iedereen een idee, visie, wens of droom voor Dijk en Waard op een van de prikborden plakken die op verschillende locaties in Langedijk en Heerhugowaard staan. Liever digitaal meedoen? Dat kan op www.onzekijkopdijkenwaard.nl. Op dit gespreksplatform regent het ideeën over thema’s als groen, huisvesting en recreatie in de nieuwe gemeente. Zowel het gespreksplatform als de prikborden zijn tot en met 30 september in gebruik, daarna wordt het tijd alle ideeën te verzamelen. In juni en juli werd tijdens zeven koffietafelgesprekken van gedachten gewisseld. Elk gesprek was waardevol doordat inwoners met verschillende achtergronden, levensfases en perspectieven onderling contact legden. Ieders mening was relevant en er werd geluisterd en meegedacht met elkaar. 

Praat mee

De prikborden hangen op de volgende locaties: De Binding (Zuid-Scharwoude), Winkelcentrum Broekerveiling (Broek op Langedijk), De Anbouw (Noord-Scharwoude), Het Behouden Huis (Oudkarspel), Dorpshuis de Geist (Sint Pancras) of het gemeentehuis, Zwembad Waardergolf of Trefpunt Rozenlaan in Heerhugowaard. Of ga naar www.onzekijkopdijkenwaard.nl.