Superbezorgers van de familie Rood stoppen ermee

Algemeen
De superbezorgers van de familie Rood stoppen er na 12 jaar mee!
De superbezorgers van de familie Rood stoppen er na 12 jaar mee! (Foto: Bianca Huibers)

OUDKARSPEL - De superbezorgers van de familie Rood stoppen er mee. Twaalf jaar hebben ze met veel plezier en inzet de kranten van Rodi Media bezorgd in Oudkarspel, eerst het weekblad Langedijker Nieuwsblad én Alkmaar op zondag en sinds het samengaan van deze kranten lopen ze elke vrijdag hun vaste wijk.

Je zou opgeluchte gezichten verwachten, nu de knoop is doorgehakt. En opmerkingen als ‘Het is goed zo’ en ‘Het is mooi geweest, nu een ander’. Maar niks is minder waar. Zowel moeder Estella als de kinderen Jelle, Wessel en Jetske, kijken licht beteuterd bij het nieuws dat ze ‘moeten’ stoppen met het krantenlopen. “Het is al 12 jaar echt een gezinsding hè”, vertelt Estella. “Jelle is er ooit mee begonnen als bijbaantje, lekker iets actief en met niet al te veel uren, dit was ideaal. Maar we hebben het eigenlijk altijd met z’n allen gedaan. Meestal werd er met z’n tweeën gelopen, zoon Wessel heeft het ook nog lang gedaan totdat hij uit huis ging, maar ik vouwde de kranten altijd als de kinderen eerst nog naar school moesten.” Vader en bakker Frank maakte een bolderkar voor het vervoer, en de bakkerswinkel is ook afzetpunt voor de kranten, wanneer mensen geen krant hebben ontvangen. 

Waarom ze stoppen is logisch, de jongste telg Jetske, en degene die de laatste jaren het meeste met de kranten liep, gaat voor haar stage in Brabant wonen. Zij is de laatste die het warme bakkersnest verlaat en dus houdt ook de krantenwijk ook op. Ze zullen hun wekelijkse loopje, maar ook de aardige bewoners van hun wijk - Regthuisstraat - Brederodestraat, van Teylingenstraat en Kasteelstraat - missen. “We lopen gelukkig nog de maand juli”, zegt Jetske blij. “Nog een paar weken de tijd om af te kicken. Daarna gaan we op vakantie en is de krantenwijk verleden tijd.” 

Hun opvolger wensen ze veel plezier. “Het is soms best afzien, met regen en harde wind, en als er stapels folders zijn kan het een hele onderneming zijn. Maar de mensen in onze wijk maken heel veel goed. Niet alleen in december, als we de deuren langsgaan voor een fooi, maar ook op vele andere momenten ontvangen we blijken van waardering of een bedankje. Mensen zijn altijd blij om het Langedijkertje in de deur te krijgen, dat maakt dit baantje super leuk”, vertelt Jetske.

Namens Rodi Verspreiding kreeg het gezin een mooie bos bloemen en een presentje aangeboden en veel dank en complimenten voor 12 jaar trouwe bezorging. “Zulke mensen zijn uniek! Nooit een klacht, altijd op tijd bezorgd, dit zijn van die toppers waar wij heel blij mee zijn!”, aldus Richard Langedijk en Gerard van der Leden die vrijdagmorgen de waardering persoonlijk kwamen uitspreken.