Biljartstrijd in Langedijk

Algemeen
Het unieke 11 dorpen biljarttoernooi, georganiseerd door Dirk Snip, is nu alweer een groot succes!
Het unieke 11 dorpen biljarttoernooi, georganiseerd door Dirk Snip, is nu alweer een groot succes! (Foto: Theo Annes)

OUDKARSPEL - Café de Heerlijkheid is deze dagen de biljarttempel van Langedijk! Sinds zaterdag woedt daar een biljartstrijd tussen elf dorpen, te weten: Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Oudkarspel, Waarland, Dirkshorn, Koedijk, De Noord, Tuitjenhorn, Sint-Pancras en - de winnaars van 2020 - Broek op Langedijk (reserve: Warmenhuizen). 

Dit unieke biljarttoernooi, georganiseerd door Dirk Snip, met een duidelijke knipoog naar de Friesche Elfstedentocht is nu alweer een groot succes. Tot en met 16 juli worden elke avond om 19.00 uur op 5 biljarts de voorrondes afgewerkt, waarna op zaterdag 17 juli om 12.00 uur de finales starten, tot circa 20.30 uur. 

Het winnende dorp mag de Nh1816 Verzekeringen cheque van € 1.000 in ontvangst nemen. Deze mooie financiële bijdrage wordt overhandigd aan een door het dorp zelf voorgedragen goede doel. 

Supporters zijn uiteraard van harte welkom, mits men afstand van elkaar houdt. Kom uw dorp aanmoedigen… De ontspannen sfeer en gezelligheid gaan hand in hand met sport en strijd.