Karavaan brengt theatervoorstelling op natuurbegraafplaats Geestmerloo

Algemeen
Scènefoto uit de voorstelling Mens Boom Dier.
Scènefoto uit de voorstelling Mens Boom Dier. (Foto: Ilja Lammers)

REGIO - Het Karavaan Festival brengt de poëtische en magische locatietheatervoorstelling Mens Boom Dier van theatergezelschap Gouden Haas op de voor de voorstelling zo treffende locatie Natuurbegraafplaats Geestmerloo bij het Geestmerambacht.

Natuurbegraafplaats Geestmerloo ligt aan de zuidkant van het recreatie- en natuurpark Geestmerambacht en is 24 hectare groot. Het is een bijzonder project waarbij voormalig landbouwgebied wordt omgevormd naar nieuwe natuur. Natuurbegraafplaatsen zijn in Nederland een relatief nieuw verschijnsel. Deze in Alkmaar werd in de zomer van 2020 geopend en is de enige in Noord-Holland.

In het sprookjesachtige en muzikale Mens Boom Dier krijgt de natuur een stem. Beleef een hallucinerende trip door tijd en ruimte, over de ontwortelde mens in tijden van ecologische ontwrichting. De natuur is door cijfers en grafieken die ons door zoekmachines en de media worden voorgeschoteld, onttoverd geraakt. Als medicijn tegen afstomping, gaat Gouden Haas voor Mens Boom Dier te rade bij de magische verhalen van onze voorouders. Hoe gingen zij om met vragen over natuurverschijnselen die groter waren dan ze konden bevatten?

De voorstelling is van 5 tot en met 15 augustus te zien tijdens Karavaan Festival, als losse voorstelling of als onderdeel van de theatrale fietsroute Expeditie Groen. De première is op 6 augustus. Tickets en info op www.karavaan.nl