Rayer van Duin derde van Noord-Holland

Algemeen
Bij de Noord-Hollandse Kampioenschappen is Rayer van Duin derde geworden.
Bij de Noord-Hollandse Kampioenschappen is Rayer van Duin derde geworden. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Bij de Noord-Hollandse Kampioenschappen voor judoka’s onder de 15 jaar is Rayer van Duin van Judoschool EBI-Sports uit Tuitjenhorn en Langedijk 3e geworden.

Hij zat in de gewichtsklasse -38kg en er werd in een poule met acht judoka’s gestreden voor de vier podiumplekken. In zijn eerste wedstrijd was hij de betere judoka maar na een klein foutje werd dat meteen met een Ippon afgestraft door z’n tegenstander. Na deze partij moest hij door in de verliezersronde. Daar begon hij goed en won zijn partij met een grondtechniek, shime waza, waardoor zijn tegenstander moest aftikken. Daarna mocht hij voor de derde plaats strijden en dat deed hij heel goed door met een mooie beenworp de partij winnend af te sluiten en zo kwam hij op het podium en mag hij eind oktober meedoen in Leek bij de Nederlandse Kampioenschappen.

Voor Denys en Sem was het deze keer iets te pittig en haalde zij helaas geen overwinningen.

Voor meer informatie over Judoschool EBI-Sports kun je op de website, www.ebisports.nl kijken of bellen met hoofdtrainer Frank, tel. 06-51807361.