Live muziek van lokaal talent uit Dijk en Waard

Uitgaan
Muzikant Denis Vuko tijdens zijn optreden afgelopen weekend in De Roode Leeuw.
Muzikant Denis Vuko tijdens zijn optreden afgelopen weekend in De Roode Leeuw. (Foto: AGHeeremansphotography)

LANGEDIJK - Artquake, Het Behouden Huis en De Roode Leeuw zetten hun samenwerking van vorig jaar voort om jong, muzikaal talent uit Langedijk, Heerhugowaard en omgeving een podium te bieden. Door de Corona maatregelen kwam er helaas vorig jaar een abrupt einde aan de samenwerking. Maar nu met de versoepelingen, pakken de samenwerkingspartners de draad weer op.

Het Behouden Huis

In het weekend van 22, 23 en 24 oktober bruist het in en rondom Het Behouden Huis in Oudkarspel. Enige tijd terug stelde onze nieuwe gemeente Dijk en Waard subsidie ter beschikking voor goede ideeën om mensen bij elkaar te brengen. De stichting Hart van Oudkarspel pakte onmiddellijk de handschoen op en diende daar een plan voor in. Vrijdagavond 22 oktober treden vier jongeren uit Oudkarspel op In Het Behouden Huis. Dat zijn Sammy, Sheyda met haar band en Denis & Lizzy. Ze zijn verbonden aan Artquake; een netwerk en broedplaats van jongeren die creatief bezig zijn op allerlei gebied. Het Behouden Huis vindt het heel bijzonder dat ze deze jongeren, die deels hun eigen muziek schrijven, een podium kan bieden.

De Roode Leeuw

Elke tweede en vierde zaterdag van de maand wordt er in de herfst- en wintermaanden live muziek in het biercafé van De Roode Leeuw verzorgd door de talenten van Artquake. Deze jonge mensen, uit Langedijk, Heerhugowaard en omgeving met enorm veel muzikaal talent, krijgen zo de kans om podiumervaring op te doen. En De Roode Leeuw heeft hierdoor gegarandeerd goede muzikale omlijsting op de zaterdagavonden. Afgelopen weekend trad Denis Vuko uit Oudkarspel als eerste op in het biercafé. Het publiek was erg enthousiast over deze multi-instrumentalist. Denis blijkt een echte entertainer met Bosnisch temperament maar een klein gevoelig hartje.

Zaterdagavond 23 oktober zullen de jonge muzikanten Amber Bregman (23) en Helena Brons (17) uit Sint Pancras vanaf 21.00 uur een sfeervolle avond met muziek verzorgen in biercafé De Roode Leeuw. Amber (artiestennaam Amber Alora) is een bevlogen zangeres en singer-songwriter. Haar muziek is te omschrijven als alternatieve pop met een verhaal en altijd een meeslepende tekst. Helena zal haar ondersteunen door haar grote liefde en talent voor gitaar te laten horen. Ze speelt zelf al ruim zes jaar en is aangesloten bij Popschool Your Song. Het repertoire van Amber en Helena bevat zowel bekende popnummers van onder andere ABBA, Ariana Grande en Anouk, maar ook liedjes van Froukje en Oasis komen voorbij. Daarnaast zullen er ook originele, eigen liedjes te horen zijn. Kortom het wordt een spetterende avond, met voor iedere muziekliefhebber wat wils.

Deze muziekavonden zijn gratis toegankelijk dus een mooie gelegenheid om kennis te maken met jonge, lokale muzikanten.

Zaterdag 23 oktober verzorgt Amber Bregman uit Sint Pancras een sfeervolle avond in De Roode Leeuw.