Uw lege flessenbon voor de Voedselbank Langedijk

Algemeen
Natascha Kramer, secretaris van Stichting Voedselbank, is heel blij met uw lege flessen.
Natascha Kramer, secretaris van Stichting Voedselbank, is heel blij met uw lege flessen. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - “Week 42 is voor ons een bijzondere week,” vertelt Natascha Kramer, secretaris van Stichting Voedselbank Langedijk. “Het is namelijk de Week van de Voedselbanken.” In deze week vallen zowel Wereld Armoede- als Wereldvoedseldag; twee relevante thema’s voor voedselbanken. Zij zamelen immers voedsel in dat anders verspild zou worden en delen dat uit aan mensen die ongewild in financiële problemen zijn geraakt.

“In samenwerking met een tweetal supermarkten in Langedijk willen wij speciaal in deze week aandacht besteden aan dit grotendeels verborgen leed,” vertelt Natascha verder. “Deze keer in de vorm van emballagebonnen (statiegeldbonnen) die mensen bij aan de kassa kunnen inleveren voor onze voedselbank.”

Er zijn twee supermarkten die de week van maandag 18 oktober tot en met 24 oktober meedoen aan deze actie. Dit zijn de Deen in winkelcentrum Broekerveiling en de ALDI in Noord-Scharwoude. Bij deze supermarkten kunt u uw emballagebon, ofwel statiegeldbon, inleveren bij de kassière. Daarvan kopen wij weer producten om de kratten de komende tijd te kunnen vullen.

Voedselbank Langedijk helpt elke week circa 70 huishoudens aan een voedselpakket. Het streven is om wekelijks zo’n 25 producten uit te delen die voldoen aan de Schijf van Vijf.

Natascha Kramer: “Wij ontvangen eten van veel bedrijven in de gemeente. Veel van het eten dat wij ontvangen, zou anders vernietigd moeten worden. Dankzij speciale wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit mogen wij, onder strikte voorwaarden, veel producten nog wel uitreiken. Natuurlijk staat de voedselveiligheid hierbij voorop.”