Wie helpt Brassica uit de brand?

Algemeen
Brassica heeft met spoed een ruimte voor opslag en opbouw nodig.
Brassica heeft met spoed een ruimte voor opslag en opbouw nodig. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het is nu echt vijf voor twaalf voor Brassica Musicals. Over een week (!) loopt het huurcontract van de schuur in Ursem af en moeten de decorstukken en andere materialen die daar opgeslagen liggen weg. De vraag is alleen: waar naartoe? “We zijn naarstig op zoek naar een nieuwe ruimte”, vertelt Cris Bakker, voorzitter van de Heerhugowaardse musicalvereniging. “Als we niet snel iets vinden, staan we binnen vier weken op straat.” 

Tijd begint te dringen voor musicalvereniging

Brassica is een hartstikke gezonde vereniging, die die doorgaans hoge ogen scoort tijdens de Amateur Musical Awards en twee unieke producties op stapel heeft staan met ‘Doctor Zhivago’ (april 2022) en ‘Half a Sixpence’ (april 2023). “Maar zonder locatie zijn we nergens”, vertelt Cris. “Half oktober moeten wij de schuur in Ursem uit. We beseffen dat we niet in de positie zijn om eisen te stellen, omdat we geen commerciële partij zijn en maar een bescheiden budget hebben, maar we hopen dat iemand het ons gunt.”

“Voor de opslag hebben we zo’n vijftig à zestig vierkante meter nodig, voor de opbouw een ruimte van 150 à 200 vierkante meter en een meter of vier hoog. Een leegstaande schuur of loods zou ideaal zijn, desnoods tijdelijk. Als de spullen maar droog staan. We zijn met liefde bereid de ruimte te delen met anderen, zijn netjes en zorgen voor een goed contact met de eigenaar. Als we een half uur moeten rijden om er te komen, is dat geen probleem. Natuurlijk zouden we het liefst een plek vinden waar we meerdere jaren kunnen blijven, maar voor nu is alles goed. Heb je de gouden tip die ons aan een nieuwe locatie helpt? Dan liggen er twee vrijkaarten voor onze eerstvolgende voorstelling voor je klaar!”

Heb jij dé tip die Brassica Musicals uit de brand helpt? Mail deze dan naar voorzitter@brassicamusicals.nl.