Hockeysters MHC Heerhugowaard strijdend ten onder tegen Alkemade

Sport
Nabespreking Dames 1 na afloop van de nipt verloren partij.
Nabespreking Dames 1 na afloop van de nipt verloren partij. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Dames 1 van MHC speelde zondag 3 oktober thuis tegen Alkemade, een ploeg die net als de Heerhugowaardsen tot dusver alle wedstrijden had gewonnen. “We begonnen scherp aan de wedstrijd”, vertelt Anouk Hoekstra. “Maar dat gold ook voor de tegenstander.”

“Eerlijk is eerlijk: ze speelden best wel goed. Maar wij speelden ook zeker niet slecht en hielden lang de 0-0.” In het tweede kwart kreeg MHC toch twee treffers om de oren en ging de ploeg  de rust in met een achterstand. Anouk: “We deden veel goed in de eerste helft, maar hadden ook genoeg om te verbeteren. Na een goede toespraak van coach Maarten Bos gingen we terug het veld op. We groeiden in de wedstrijd, maar helaas wisten zij door een rommelgoal vroeg in de tweede helft toch 0-3 te scoren. Dit lieten we niet over ons heen komen: we kwamen steeds meer in de aanval en kregen een strafcorner die in een mooie variant door Disa Wilms werd binnengetikt: 1-3. We voelden dat er meer in zat en de tweede goal kwam er dan ook vrij snel achteraan via Manouk van Gaal: 2-3.” Maar dichterbij wisten de Heerhugowaardse hockeysters niet meer te komen. “Helaas, ondanks het doorzettingsvermogen dat we als team lieten zien, lukte het ons niet om nog een doelpunt te maken. Wel hebben we er een erg leuke en vooral ook spannende wedstrijd van gemaakt!”

Heren 1

Voor de heren van MHC speelden eveneens tegen Alkemade. “Onder herfstachtige omstandigheden begon de wedstrijd erg gelijkwaardig”, aldus Sebastiaan van Bruggen. “Beide ploegen leken nog niet volledig scherp te zijn, waardoor er over en weer onnodige fouten werden gemaakt. Helaas wist Alkemade de score in het eerste kwart toch nog te openen en zo op een 0-1 voorsprong te komen. Als reactie hierop wisten wij een paar keer achtereen grote kansen te creëren, maar helaas wisten we die niet te verzilveren. In het tweede kwart was het alweer Alkemade die vanuit een counter de 0-2 wist te maken. Ook nu ging het spel gelijk op en waren er grote kansen voor beide partijen.” Heerhugowaard wist een paar strafcorners te versieren, maar ook deze werden vakkundig door de keeper van Alkemade gestopt. Jammer genoeg viel het enige doelpunt van de tweede helft in het Waardse net, waarmee de mannen uit Rijpwetering een 0-3 zege konden bijschrijven.

Sebastiaan: “De afgelopen wedstrijden wisten de mannen van Heerhugowaard geen punten te te voegen aan de drie die ze al hadden. Toch blijft er voldoende hoop in het team, want als er iets geleerd is zondag, is het wel dat na regen altijd zonneschijn komt.”

Kijk ook eens op www.mhcheerhugowaard.nl