Autospuiterij aan Nobelstraat in Heerhugowaard door brand verwoest

112-nieuws
Brandweer probeert met man en macht de brand te blussen.
Brandweer probeert met man en macht de brand te blussen. (Foto: Inter Visual Studio)

HEERHUGOWAARD - In Heerhugowaard is maandagmiddag 4 oktober een brand uitgebroken bij een autospuiterij aan de Nobelstraat. De brandweer schaalde al snel op naar het niveau van een zeer grote brand, die rond 18.00 uur onder controle was. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. 

De eerste melding kwam ongeveer 15.45 uur in de middag bij de alarmcentrale binnen. Na 15 minuten werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Met onder meer vijf tankautospuiten en twee hoogwerkers werd geprobeerd de brand onder controle te krijgen. Onder meer vanuit Langedijk en Alkmaar werd versterking opgeroepen. Ook werden twee ambulances naar de locatie gestuurd.

Houd ramen en deuren gesloten

De brandweer adviseerde bewoners in het gebied hun ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling. De brand dreigde over te slaan naar een naastgelegen verffabriek en andere bedrijfspanden in de omgeving, maar de brandweer wist dat gelukkig te voorkomen, al hebben deze gebouwen wel rookschade opgelopen. Het gebouw van de autospuiterij moet als verloren worden beschouwd.

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord deed onderzoek naar eventueel vrijgekomen gevaarlijke stoffen, maar trof vooralsnog niets aan.


De rookontwikkeling is van veraf te zien. - Foto: Martijn Verkade

Geef hulpverleners de ruimte

De Veiligheidsregio roept mensen op vooral niet naar de Nobelstraat te gaan om naar de brand te kijken en de hulpverleners alle ruimte te geven.

Brandweer is uitgerukt voor een grote brand.
De rookontwikkeling is van veraf te zien.