Verkoop DEEN goedgekeurd door ACM

Algemeen
DEEN in Waarland wordt een DekaMarkt.
DEEN in Waarland wordt een DekaMarkt. (Foto: Deen.nl)

REGIO - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de verkoop van DEEN goedgekeurd. Van de 80 DEEN-winkels gaan 38 filialen naar Albert Heijn, 23 naar Vomar Voordeelmarkt en 19 naar DekaMarkt. De vier partijen kunnen de transactie nu verder samen afronden.  

In Schagen sloot Deen twee jaar geleden al haar deuren. Er zijn nog wel vestigingen in Waarland, Tuitjenhorn, Breezand, Anna Paulowna, Wieringerwerf en Julianadorp. 

De vestigingen Breezand en Waarland worden Dekamarkt, de supermarkt in Tuitjenhorn gaat over naar Vomar. Albert Heijn mag de Deen-supermarkt in Tuitjenhorn niet overnemen van de autoriteit, omdat de bewoners van het Noord-Hollandse dorp anders geen alternatief voor de blauwe grootgrutter meer zouden hebben. De overige vestigingen in de kop van Noord-Holland worden omgebouwd tot Albert Heijn.

De verkoop van winkelketen Deen werd in februari al aangekondigd. De keten liet toen weten dat de investeringen in e-commerce die de komende jaren nodig zijn om te overleven, te veel zouden vragen van het bedrijf. “De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen”, meldde het bedrijf. Hoeveel er betaald is, kon de keten niet meedelen.

”Met de toestemming van de ACM is weer een mijlpaal bereikt. Ik ben ervan overtuigd dat wij onze klanten en medewerkers straks in goede handen achterlaten.”, aldus Leendert van Eck, algemeen directeur DEEN supermarkten.