Snertloop TAV’80 gaat door

Algemeen
De Snertloop eerdere editie.
De Snertloop eerdere editie. (Foto: Janny van der Fluit)

’t VELD – Er was lichte vrees dat nieuwe coronamaatregelen roet in het eten zouden gooien, maar de Snertloop van TAV’80 kan zondag 12 december gewoon doorgaan. Geheel binnen de regels. Deelnemers kunnen op zondagmorgen 12 december kiezen uit een 5, 11 of 16 kilometer. Ook staan wandelroutes over deze afstanden op het programma.

Hardlopen en wandelen in en rond ’t Veld

De Snertloop biedt een fraai en snel polderparcours dat vanaf ’t Veld richting Moerbeek en Lutewinkel voert. Start en finish zijn bij sportcentrum VZV aan de Rijdersstraat in ’t Veld. De route is afwisselend, maar biedt ook volop lange stukken waarin je heerlijk in een ritmische flow kunt lopen. 

Emmertje snert

Al met al is het een selectief parcours voor wie de krachten wil meten met mede-lopers of juist voor zichzelf wil nagaan hoe hij of zij ervoor staat. Aan de finishlijn wacht voor iedere deelnemer een heerlijk emmertje ambachtelijk bereide snert van slagerij Broersen uit ’t Veld.

QR-code of testbewijs

TAV’80 houdt een coronaproof Snertloop. Dat betekent onder meer dat wie mee wil doen zich vooraf moet opgeven en op de wedstrijddag een QR-code of testbewijs moet kunnen tonen. Inschrijven kan tot en met woensdag 8 december via www.tav’80.nl. Deelname kost 10 euro voor de 5, 10 en 16,1 kilometerwedstrijd en 6 euro voor de wandeltocht. Wandelaars kunnen op zondag 12 december vanaf 9.00 uur van start. Het startschot voor de wedstrijdlopen klinkt om 10.30 uur.