Meerpeen Theater Talentontwikkeling in Wieringerwerf biedt jong talent een podium

Algemeen
Dans onder leiding van Pieter de Jong.
Dans onder leiding van Pieter de Jong. (Foto: Meerpeen Theater en Erwin Slootweg Fotografie)

WIERINGERWERF - Meerpeen Theater Talentontwikkeling in Wieringerwerf organiseerde eind juni een musical workshop en selectiedag voor Musical Talent, de nieuwe musical talentengroep in de Kop van Noord-Holland.

Doel is om jong talent een podium te bieden. Daarbij wordt veel geïnvesteerd in kwaliteit en scholing. Meerpeen Theater heeft gemerkt dat veel kinderen hun talenten verder willen ontwikkelen. Echter om dit op hoog niveau te kunnen doen ontbraken de mogelijkheden in Hollands Kroon en omgeving. Dat is het gat dat Meerpeen Theater wil opvullen.

Hoger niveau

Zij hebben gemerkt dat getalenteerde kinderen niet volledig tot bloei kunnen komen omdat er geen plek is waar hun talenten worden gestimuleerd in het bijzijn van gelijkgestemden. Daardoor haken ze vaak af bij de reguliere verenigingen. Musical Talent, zoals het project heet, zal deze kinderen door middel van gerichte coaching stimuleren om tot een hoger niveau te komen. Ze zullen wekelijks repeteren en door het jaar heen worden extra workshops georganiseerd om het ontwikkelen van bepaalde kwaliteiten te stimuleren.

Het hoofddoel is om jaarlijks een grote musicalproductie neer te zetten, van hoog niveau, in theater Het Vikingschip in Den Oever. Dit om de kinderen het gevoel van theater te laten ervaren voor een groot publiek.

Coaching

De deelnemers kregen op de workshop en selectiedag les van de coach van de talentengroepen van Meerpeen Theater Michelle de Jong, van dance captain van meerdere nationale en internationale musicalproducties Pieter de Groot en actrice Jolijn Henneman, bekend van onder meer de film Misfit en haar hoofdrol als Sophie in de nationale musicalproductie Mamma Mia!. Zij was ook halve finaliste in het televisieprogramma ‘Op zoek naar Maria’.

Zowel de musicaldag als de eerste musicalproductie van Musical Talent worden mede mogelijk gemaakt door de Hollands Kroonse Uitdaging.

Workshops onder leiding van Jolijn Henneman.