Gerard Joling scoort met The Masked Singer en nieuwe single

Algemeen
Het panel van the Masked Singer met v.l.n.r. Carlo Boszhard; Loretta Schrijver, presentator Ruben Nicolai, Gerard Joling en Buddy Vedder.
Het panel van the Masked Singer met v.l.n.r. Carlo Boszhard; Loretta Schrijver, presentator Ruben Nicolai, Gerard Joling en Buddy Vedder. (Foto: William Rutten)

REGIO - “In het begin vond ik de coronatijd wel meevallen, maar dat viel het natuurlijk helemaal niet. In de eerste drie, vier maanden werden al mijn optredens gecanceld. Persoonlijk had ik daar niet zoveel last van, maar voor de mensen van het licht, geluid en de techniek was het natuurlijk een drama. Om over alle andere drama’s in deze heftige coronatijden maar te zwijgen.”

Ik had nooit gedacht dat ik nog ‘ns zou vloggen!

Gerard Joling is weer volop back in business, voor zolang als dat met de oplopende besmettingen en ziekenhuisopnamen ook moge duren. “Ik vind het overigens heel prettig dat ik ben gevaccineerd omdat ik wel 50 keer een coronatest heb moeten ondergaan bij deelname aan talkshows en tv-opnamen.” Na jurylid in The Voice Senior, is de zanger/presentator momenteel wekelijks te zien als jurylid in The Masked Singer; een onvervalste televisie-hit die voor het derde seizoen te wekelijks te zien is op RTL4. 

The Masked Singer

Gevraagd naar het overweldigende succes van The Masked Singer zegt Gerard: “Voor ons panelleden (naast Gerard, Buddy Vedder en Carlo Boszhard en Loretta Schrijver, red.) zitten de opnamen er inmiddels op en ik moet je zeggen, dit derde seizoen is tot nog toe het lastigste seizoen. Tja waarom? Omdat het bijna onmogelijk is te raden wie er achter de maskers zitten. Je moet niet vergeten dat de deelnemers allemaal zogenaamde ‘Tripple A- artiesten zijn, dus die komen van goeden huize. En als er zangers of zangeressen meedoen, gaan ze in ene anders zingen. Vorig jaar deed Willeke Alberti mee en zij zong een nummer van Britney Spears. Ja, vind je het gek dat we dat niet kunnen raden? En dan worden ook de stemmen nog verdraaid, zowel met praten als zingen. Tel daar nog bij op dat het studiogeluid anders klinkt dan thuis én dat je door de hints vaak op het verkeerde been wordt gezet en je snapt dat het heel moeilijk is.” Volgens Gerard hangt het succes ook samen met het feit dat het programma geschikt is van 8 tot 80. En dat blijkt ook wel uit de kijkcijfers, want de laatste uitzending van het vorige seizoen trok maar liefst vier miljoen kijkers.” 

Los

Gerard Joling bracht ook onlangs een nieuw liedje uit dat luistert naar de titel: ‘We gaan los met z’n allen’. Hij zegt daarover: “Het nummer lag al een jaar op de plank, omdat we het vanwege corona niet eerder konden uitbrengen. Het is een onvervalst feestnummer. Ja, en je gaat natuurlijk niet los met z’n allen als er heel veel mensen besmet zijn, overlijden of op de IC liggen. Na de laatste versoepelingen zijn we met dit liedje uitgekomen en het is super goed gestreamed op Spotify en bekeken op YouTube. Inmiddels heb ik negentien nieuwe tracks opgenomen voor een nieuw album dat half Nederlands- half Engelstalig wordt. Ik weet nog niet wanneer het uitkomt, want we brengen eerst nog enkele singles uit. Ik kan je wel vertellen: er zitten bloednummers tussen.”

Toppers

Over eventuele op handen zijnde Toppers-concerten meldt de zanger: “Toppers-Kerst gaat niet door vanwege de hoge kosten van dit evenement en de onzekerheid van een maximale bezetting. De mensen die een ticket hadden gekocht krijgen hun geld terug. We hopen dat er volgend jaar in mei nieuwe Toppers-concerten kunnen doorgaan in de Arena. Daar gaan 67.000 mensen in, dus dat is nogal de moeite. Mochten deze concerten doorgaan, gaan we er vol weer voor.”

Gerard denkt er op z’n 61e nog lang niet aan om het wat rustiger aan te gaan doen. “Zolang mijn stem nog goed is, ik gezond ben en ik overal nog voor gevraagd wordt, ga ik lekker door. Moet ik dan nu in ene op mijn bank gaan zitten? Nee hoor. Als je ziet wat voor aanvragen voor grote optredens er weer zijn, dan denk ik: ‘ik ben een lot uit de loterij’. En voor wat betreft televisie staat er iets heel leuks in de planning want ik kom volgend jaar februari met een nieuw programma op de buis. Daar mag ik nog niet zoveel over zeggen, maar wel dat het een nieuw en super gezellig programma gaat worden en ik enorm blij ben dat ik daar weer bij mag zijn.”

TikTok

“Kijk, ik ben natuurlijk toch een ouder iemand”, vervolgt ‘Geer’, “Maar wat voor mij ook heel belangrijk is, is de jeugd. Ik heb bijvoorbeeld 250.000 volgers op TikTok, en uit Amerika heb ik een YouTube-award ontvangen voor meer dan 100.000 leden. Ook ben ik te volgen op Instagram en Instagram-story, Facebook, Twitter en mijn eigen YouTube-kanaal. Daarmee heb ik wekelijks toch zo’n 1,2 miljoen bereik. Dat is natuurlijk heel bijzonder, zeker gezien mijn leeftijd. Ik had nooit verwacht dat ik dit allemaal nog zou doen. Vijf jaar geleden zei iemand tegen me dat ik moest gaan vloggen. Ik zei: Huh, vloggen?’. Nou, ik doe het nog steeds. En weet je, hoe gekker die filmpjes zijn, hoe des te leuker de mensen het vinden. Als het maar echt is. En dat is het, want het is allemaal puur zoals ik ben. Al deze online platformen zorgen natuurlijk voor een totaal andere wereld. Ik had nooit kunnen denken dat ik dat allemaal zou oppakken. Nou ja, hoe ouder, hoe gekker zullen we maar zeggen.”

Het maakt wél dat Gerard Joling inmiddels een derde generatie publiek moeiteloos aan zich weet te binden.

Afbeelding