95 Junior Energiecoaches van start

Algemeen
Junior Energiecoaches van start.
Junior Energiecoaches van start. (Foto: Gemeente Hollands Kroon)

HOLLANDS KROON - Op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 8 oktober, zijn in de gemeente Hollands Kroon 95 kinderen gestart met Junior Energiecoach. 

De jonge deelnemers van 7 tot 12 jaar ontdekken in vijf weken tijd op een speelse manier waar en hoe ze energie kunnen besparen. Junior Energiecoach is een spel voor het hele gezin. Samen met Varkentje Rund worden er vele spelletjes, puzzels en proefjes gedaan, van lampenjacht tot stekkerexpeditie. Dertig gezinnen met 64 kinderen én een groep jonge scouts gaan in Hollands Kroon de uitdaging aan.

Scoutingvereniging Corvus Corone uit Den Oever doet mee met maar liefst 31 welpen. Teamleider Marinus Hovius: “Het hele principe van scouting is dat kinderen leren zuinig om te gaan met de natuur. Daar sluit Junior Energiecoach prachtig bij aan. Als we daarmee bij een paar kinderen energiebewustzijn aanwakkeren, hebben we al heel wat bereikt.” Na afloop van het spel ontvangen de deelnemers een mooie beloning: een prachtig diploma of ware scoutingbadge.