Eerste toernooi Boel Skik ‘92 uit Den Oever zit er weer op

Sport
Annie van Eekelen(2e), Joke de Visser (1e) Aat de Haan (3e)
Annie van Eekelen(2e), Joke de Visser (1e) Aat de Haan (3e) ((Foto: Giel van Dijk))

DEN OEVER - Voor de leden van Jeu de Boulesvereniging Boel Skik ‘92 uit Den Oever was het zaterdag 11 september dan zover, eindelijk kon er weer een toernooi gehouden worden. Weliswaar zijn er voorlopig nog geen uitwisselingen met andere verenigingen, maar het begin is er. 

Ook was het voor het eerst dat er gespeeld kon worden in de al in begin 2020 nieuw aangeschafte clubkleding .
De 17 deelnemers verdeeld over vijf teams: 4 doubletten en 1 triplet - dat geschiedt middels een lotingprogramma - waren vol goede moed om 13.30 uur begonnen aan de eerste ronde. De uiteindelijke nummers 1 Joke de Visser en 3 Aat de Haan wonnen hun partij met 13-0 van de tweedebutanten Riet Boersen en Margreet Brandsema.
De dames gooiden hun boules goed bij de but, maar hadden de pech dat Joke ze steeds weg wist te schieten.
Annie van Eekelen wist samen met Annie Laan haar partij winnend af te sluiten met een mooie score van 13-6 tegen Andries Mooibroek en Chris Lont, alle vier ervaren boulers.

Tweede ronde

Chris Lont en Riet speelden tegen Ria Lont en Hilly Veenstra (13-11). Ton van Wijhe en Margreet wisten een 0-7 achterstand om te buigen naar een 13-7 zege, Giel van Dijk en Annie Laan kwamen  er na een 7-0 voorsprong niet meer aan te pas. Ook Aat de Haan zette nu samen met Andries Mooibroek haar zegen reeks voort 13-10  tegen Kees Boerdijk en Gre van Wijhe. Zij verloor echter samen met Gre van Wijhe in de derde ronde van Chris Lont ,Annie Laan en Ria van Dijk ( 10-13),  werd 3e met 2 wp + 13 net voor  Loes Boerdijk en Ria van Dijk beide hadden 2 wp + 7.

Annie van Eekelen en Joke nu samen met Loes in een triplet spelend wonnen van Ria van Dijk en Adrie Lont met 13-11. Riet won samen met Hilly ook in de 3e ronde van Ton en Adrie 13-4. Annie van Eekelen wist samen met Andries te winnen van Margreet en Loes 13-8 en stelde daarmee haar 2e plaats veilig 3 wp +14. Joke de Visser en Giel van Dijk versloegen Kees Boerdijk ( die op de laatste plaats eindigde met 0 wp-18) en Ria Lont met 13-8 , dat leverde Joke de eindzege op met 3 wp +20.

De prijzen werden uitgereikt en daarna  was er nog tijd voor een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje, hoewel het inmiddels al 19.00 uur was.

Tekst: Loes Boerdijk.