Dijk en Waard bruist in het weekend van 22, 23 en 24 oktober

Algemeen
Samen op weg naar Dijk en Waard. Dat is wel een feestje waard.
Samen op weg naar Dijk en Waard. Dat is wel een feestje waard. (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - Het bruist vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 oktober in Langedijk en Heerhugowaard! Overal kunnen activiteiten worden gedaan op sportief, muzikaal en cultureel gebied. De activiteiten zijn voor jong en oud. Ook jongeren in Dijk en Waard kunnen elkaar zo op een inspirerende manier leren kennen.

Er worden heel wat uiteenlopende activiteiten georganiseerd dit weekend. Zo is er een wandel/fietspuzzeltocht voor jong en oud, kunnen kinderen de prachtigste tekeningen maken op straat, kan er worden meegedaan een swingende salsa-les of vrolijke djembé-workshop of worden geschilderd. Ook kan er muziek worden gemaakt en/of geluisterd, want op diverse locaties treden een of meerdere lokale bands op. Of vaar mee naar het Waardje en leer alles over de (cultuur)historie en de natuur. Sluit het evenement feestelijk af met een heerlijke Langedijker zuurkoolmaaltijd, samen met vele anderen! 

Vooraf opgeven is niet noodzakelijk maar wel verstandig! Bovenstaande activiteiten vinden plaats in en rond Het Behouden Huis aan de Dorpsstraat 850 in Oudkarspel en zijn gratis toegankelijk, maar vol is vol. Wie zeker wil zijn van een plaats doet er verstandig aan vooraf zijn plekje te reserveren via info@behoudenhuisoudkarspel.nl. Vermeld daarbij de activiteit met tijdstip, uw naam en uw telefoonnummer.

Fietsroute Verbinding Dijk en Waard

Zaterdag 23 en zondag 24 oktober kunt u al fietsend het landelijke Langedijk en het kleurrijke Heerhugowaard beter leren kennen. Het thema van de fietstocht is ‘Verbinding’. Deelnemers bepalen zelf hoe laat en met wie ze gaan. De route voert u langs vele bezienswaardigheden en (culturele) instellingen. Op veel plekken tijdens de fietstocht kunt u een kijkje nemen of wat eten en drinken.

De totale fietsroute is in totaal zo’n 55 kilometer lang. Deelnemers kunnen de route afhalen bij en starten vanaf Het Behouden Huis of Het Regthuis in Oudkarspel, Eetcafé Marktzicht in Broek op Langedijk, Sint Pancras, de Kunstkerk in Heerhugowaard-centrum en de Heilige Hart-kerk in Heerhugowaard-Noord. Uiteraard kunt u de route naar eigen inzicht verlengen of verkorten.

Het complete programma is te vinden onder het kopje ‘Feestelijke start’ op www.langedijkenheerhugowaard.nl.