Gratis workshop laaggeletterdheid: herkennen en doorverwijzen

Algemeen
Moeite met lezen en schrijven? Je bent niet de enige.
Moeite met lezen en schrijven? Je bent niet de enige. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen en daardoor ook vaak met digitale vaardigheden. Invullen van formulieren, een kind voorlezen of helpen met huiswerk, de financiële administratie op orde houden, zorgzaken regelen. 

Dit alles is heel lastig voor wie niet goed begrijpt wat er staat. Veel gaat ook nog eens digitaal. Iemand die niet goed kan lezen of schrijven schaamt zich vaak en op het onderwerp rust helaas nog steeds een groot taboe.

Maak het bespreekbaar

Marja Foppema van Stichting Lezen en Schrijven geeft woensdag 27 oktober van 13.30 tot 15.30 uur over dit onderwerp een gratis, interactieve workshop. Dat doet zij samen met Anna Stegmeijer van het Taalhuis Heerhugowaard. Tereza de Vries van de bibliotheek Langedijk en Martine Raams van Wonen Plus Welzijn zijn ook aanwezig. Ze geven algemene informatie over laaggeletterdheid en bespreken hoe je iemand herkent die onvoldoende basisvaardigheden heeft, hoe je lees-en schrijfproblemen bespreekbaar maakt en hoe je iemand verwijst naar het Taalhuis of de bibliotheek. 

De workshop wordt gehouden bij Wonen Plus Welzijn in de Anbouw, Dorpsstraat 610 in Noord-Scharwoude. Meer weten of aanmelden? Mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl of bel 0226-318050.