Paviljoen duikt op in Stad van de Zon

Algemeen
Kindcentrum Reflector was één van de stopplaatsen van het gezelschap.
Kindcentrum Reflector was één van de stopplaatsen van het gezelschap. (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - Een bont gezelschap stak donderdag 7 oktober even een teen in de wijk Stad van de Zon in Heerhugowaard. Onder anderen de studenten van het Horizon College, vrijwilligers van wijkcentrum de Zon, de wijkagent met collega’s, Anna van het voedselbos, kunstenaars Fred en Bram, Marlies, Sipke en Douwe van Proeftuin Dijk & Waard gingen de wijk in om te ontdekken wat er bij de bewoners leeft op straat. Wat zijn de wensen en dromen, waar gaat het mis en wat is er nodig om de buurt nog beter te maken.

Eerste stopplaats was het Brandpunt, het centrum van Stad van de Zon. Fijn wonen, maar op het pleintje nogal winderig en vooral saai. Er kon met een paintballgeweer geschoten worden op de vraag ‘wat mis je?’ Vooral evenementen en een kerstboom waren belangrijke mikpunten. Volgende stopplaats: het veld naast basisschool Reflector. Daar bleken vooral de jongeren gek op schieten. Resultaat: een prettige buurt met als belangrijkste wensen een buurtbarbecue, extra groen en sportvelden. 

Dat paintballen zorgt natuurlijk voor vermaak en hilariteit, maar is vooral een aanleiding om de bewoners te laten nadenken over hun omgeving en er over te praten. En gepraat werd er volop. Met de wijkagent, met het buurtcentrum, met de studenten van het Horizon en over de Proeftuin waaruit dit idee is ontstaan. Paviljoen Dijk & Waard heeft nu De Noord en Koedijk in het vizier om een volgende teen in te steken. Wil je dat er in jouw wijk ‘geschoten’ wordt op ideeën voor een leukere buurt? Neem dan contact op via post@paviljoendijkenwaard.nl.