Zowel mannen als vrouwen MHC starten hockeycompetitie goed

MHC Dames 1 is de competitie uitstekend begonnen met een uitzege op de Kraaien.
MHC Dames 1 is de competitie uitstekend begonnen met een uitzege op de Kraaien. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Na een noodgedwongen lange coronapauze is voor Mixed Hockey Club Heerhugowaard het nieuwe hockeyseizoen eindelijk begonnen. Zowel het eerste damesteam als het eerste herenteam wonnen hun wedstrijd.

Dames 1 speelde uit in Zaandam tegen Kraaien Dames 1. “We begonnen scherp aan de wedstrijd”, vertelt Anouk Hoekstra. “Wel was duidelijk te merken dat iedereen weer even in moest komen. In het eerste kwart hadden we een paar kleine kansen en de Kraaien ook, maar aan beide kanten ging de bal er niet in. Dit veranderde toen we in het tweede kwart een strafcorner kregen. Deze werd benut door een mooie variant te spelen, waarbij Chris Hoekstra de bal rechts naast het doel speelde en Disa Wilms de bal er bij de tweede paal in kon tikken: 0-1. Niet lang daarna was het rust. In de tweede helft speelden we een goede wedstrijd. We behielden de rust en verdedigden onze voorsprong goed. We kregen nog meerdere grote kansen (waarvan één op de paal), maar er werd verder niet gescoord. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd werd het nog wel erg spannend, toen de Kraaien twee strafcorners na elkaar kregen. Gelukkig wisten onze verdediging en keepster de bal goed uit de goal te houden. Heerlijk om met het team zo het seizoen te starten!”

Heren 1

MHC Heren 1 startte de competitie uit in Zeewolde, tegen HCZ Heren 1. Ze begonnen de wedstrijd redelijk rommelig, wat direct werd afgestraft door HCZ. Zo kwamen ze vrij snel op een 1-0 achterstand. Heren 1 liet het hier niet bij zitten en gaven vrij snel antwoord door een mooie flats uit de strafcorner van aanvoerder Sebastiaan van Bruggen. Na deze treffer gingen ze steeds beter spelen. In de tweede helft kwam Heerhugowaard verdiend op voorsprong door een backhandslag van Bas Wulfers: 1-2. Helaas wist de tegenstander vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de 2-2 te maken. Dit was voor de heren van MHC gelukkig juist een motivatie om het goede spel dat ze in de wedstrijd lieten zien voort te zetten. En met resultaat: vlak voor tijd weet Jarey van Velzen er nog één in te slaan: 2-3. Zo wisten ook de Heren de eerste zondag met winst van het veld te stappen.