‘Elf uiterst duurzame betaalbare huurwoningen’

Duurzaam
Artist impressie van nieuwbouwplan Elkshove in Bergen
Artist impressie van nieuwbouwplan Elkshove in Bergen Foto: aangeleverd

BERGEN - In Bergen is de inloopbijeenkomst over nieuwbouwplan Elkshove positief ontvangen.

De bouwkundige en technische staat van de acht woningen aan Elkshove 2 t/m 8 is dermate slecht dat renovatie niet haalbaar is. Kennemer Wonen heeft daarom een plan voor nieuwbouw ontwikkeld. De schetsen van het ontwerp zijn gepresenteerd aan omwonenden. De nieuwbouw bestaat uit drie woonlagen met appartementen. Alle woningen hebben drie kamers, een buitenruimte en een aparte berging op de begane grond. Aan de achterzijde van het gebouw worden parkeerplaatsen gerealiseerd. De woningen worden voorzien van een lift waardoor de woningen ook voor ouderen heel geschikt zijn.

Duurzaamheidsambitie

Met het nieuwbouwplan worden elf uiterst duurzame woningen toegevoegd aan de woningvoorraad van Kennemer Wonen in de gemeente Bergen. De woningen hebben geen gasaansluiting, op het dak komen zonnepanelen en wordt elektrisch gekookt. Elke woning heeft een lucht-warmtepomp voor de warmtevoorziening. In de zomer worden de woningen hiermee gekoeld, waarmee het ook in de warme zomers comfortabel wonen is. Door een combinatie van hoogwaardige isolatie en toepassing van duurzame installaties, worden de woningen Nul-op-de-Meter (NOM).

Vervolg

Kennemer Wonen wil eind dit jaar de omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Omwonenden worden op de hoogte gehouden van het vervolg. Op de website van Kennemer Wonen is informatie te vinden over project Elkshove.

Kennemer Wonen

Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor met name de sociale doelgroep in de regio Noord-Kennemerland. Onze missie is voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken voor onze klanten van nu en in de toekomst. Omdat wij vinden dat iedereen een thuis moet hebben in een gevarieerde leefomgeving. Daaraan werken we samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen. Onze medewerkers doen dit met plezier vanuit sociale betrokkenheid.