Op stap met een duinexpert

Algemeen
De duinen
De duinen Foto: Nico van Kappel

REGIO - 18 september organiseert Stichting Duinbehoud in het kader van de eerste landelijke Dag van de Duinen (met het thema Biodiversiteit) langs de hele kust excursies. Voor de excurisies bij u in de buurt zijn nog plekken beschikbaar.

Zo kunt u in de ochtend en middag met een excursie mee bij Wijk aan Zee, waar het Zeedorpenlandschap centraal staat. Een boswachter van PWN neemt u mee langs de bijzonderheden van het landschap, dat in sterke wisselwerking met de mens ontstaan is en een rijke flora en fauna heeft ontwikkeld. In de middag is een dergelijke excursie ook mogelijk rond Egmond: Egmonds levende zeedorpenlandschap.

Ook in de ochtend kunt u mee op pad in de Beverwijkse duinrand. Hierbij komt u langs tuinderijen, en historische plekken en doorkruist een prachtig gereconstrueerd natuurgebied.

En laten we de excursies op Texel niet vergeten: zowel in de ochtend, als in de middag kunt u op pad naar De Hors op Texel: het einde van de wereld. U bent hier in desolate natuur, waar spontane duinvorming de ruimte krijgt.

Deelname aan de excursies is gratis. Vooraf opgeven is verplicht via www.duinbehoud.nl/excursies. Tijdens de excursies worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Over Dag van de Duinen

De duinen staan bekend om hun grote biodiversiteit. Kenmerkend is de grote rijkdom aan verschillende planten- en diersoorten, de variatie aan verschillende leefgebieden en het afwisselende landschap. Stichting Duinbehoud zet zich in heel Nederland in om dit bijzondere gebied te behouden en beschermen.

Op 18 september spreken in Museum Naturalis te Leiden belangstellenden en experts met elkaar over verbeteringen en oplossingen voor het beleid en het beheer die nodig zijn om de achteruitgang in de duinnatuur te stoppen. De conclusies van deze studiedag worden gedeeld in de nieuwsbrief van de stichting.

Voor meer informatie over de uitkomsten van de studiedag en de Dag van de Duinen: www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen

Over Stichting Duinbehoud

Stichting Duinbehoud is een onafhankelijke landelijke organisatie voor de bescherming van de duinen. Zij komt op voor de natuurbelangen langs de Nederlandse kust en voor de belangen van mensen die van deze natuur willen genieten. Meer weten over Stichting Duinbehoud? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of vraag een gratis Duin magazine aan via www.duinbehoud.nl