Meer seniorenwoningen via SVNK

Algemeen
Voor senioren in de regio wordt het makkelijker om een woning te vinden.
Voor senioren in de regio wordt het makkelijker om een woning te vinden. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Voor senioren in Alkmaar, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Uitgeest wordt het makkelijker om een geschikte woning te vinden. Vanaf 1 oktober is namelijk ook het aanbod van Woonzorg Nederland te vinden via SVNK. Op het platform van Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK) zijn alle sociale huurwoningen in de regio te vinden. Vanaf oktober komen daar zo’n 370 seniorenwoningen van Woonzorg Nederland bij.

SVNK-bestuurder Krista Walter is blij met de toetreding van Woonzorg Nederland: “Zo kunnen senioren gemakkelijker een passende woning vinden. Deze stap van Woonzorg Nederland betekent een verrijking van het aanbod van SVNK en zorgt voor een verbetering van onze gezamenlijke dienstverlening.”

Seniorenwoningen

Woonzorg Nederland is de grootste verhuurder van sociale seniorenwoningen. De woningcorporatie biedt passende en betaalbare woningen voor senioren in meer dan 160 Nederlandse gemeenten. Het aanbod bevat zelfstandige woningen en aanleunwoningen nabij woonzorgcentra.

“We zijn blij met de ontsluiting van ons woningaanbod via SVNK,” zegt Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland. “Voor onze toekomstige huurders is het heel prettig dat ze al het aanbod in de regio op één plek kunnen vinden. Senioren in de regio krijgen zo meer keuze, en andersom kunnen mensen die op de Woonzorg-wachtlijst staan ook reageren op de woningen van de collega-corporaties.” Van Boven treedt ook toe tot het SVNK-bestuur. Daarin zijn alle deelnemende woningcorporaties vertegenwoordigd om de gezamenlijke koers van het woningverdeelsysteem te bepalen. Van Boven: “We leveren graag onze bijdrage in de regio Noord-Kennemerland en kijken uit naar de samenwerking met de andere corporaties.”