KNRM Egmond neemt nieuwe bootwagen in gebruik

Algemeen
De nieuwe bootwagen
De nieuwe bootwagen Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - De bootwagen werd in de vroege morgen van 16 november is aangeleverd. Op het voorterrein van het boothuis werd met behulp van een telekraan van de firma Winder deze in elkaar gezet.

Verslag door: KNRM Egmond

‘’De montage verloopt voorspoedig, aan het eind van de dag is het moment daar en kan de bootwagen worden gewisseld. Na enkele ‘droge’ tests volgt ook een ‘natte’ test en wordt de reddingboot Adriaan Hendrik voor de eerste keer gelanceerd vanaf het strand van Egmond met de nieuwe bootwagen. De nieuwe bootwagen is - net als de oude - ontwikkeld en gebouwd door de firma Roodberg uit Terband (Heerenveen). De eerste aanzet voor de bootwagen is van september 2020, aan de hand van lokale wensen en de opgedane kennis is de afgelopen 29 jaar volgt er een herzien ontwerp. In de ontwerpfase is rekening gehouden met de komst van een nieuwe reddingboot van het type ‘van Wijk’.

Specificaties

De bootwagen is 10 meter lang en 5,50 meter breed en heeft een gewicht van 11.000 kilo. De aanschaf heeft de KNRM zo’n 285.000 euro gekost. De KNRM is een organisatie van vrijwilligers die haar werk slechts kan doen op basis van de giften van vele donateurs. Gelet op de hoogte van het aankoopbedrag zouden donaties voor deze bootwagen ons zeer welkom zijn.